Policisti še vedno najdejo prehitra kolesa s pomožnim motorjem

KRONIKA – V soboto po 2. uri so policisti po Kopru sledili voznika kolesa s pomožnim motorjem Piaggio Zip 25 s sopotnico, ki je storil več prekrškov, na znake policistov pa ni ustavil. Dohiteli so ga s civilnim vozilom, mopedist je skušal to vozilo prehiteti po desni, vendar je zaradi premalo prostora trčil v zadnji desni bok službenega vozila, nato pa v robnik na desni, kjer sta s sopotnico padla. Na kraju je bila ugotovljena identiteta 20-letnega voznika iz Kopra, ki se je pri padcu lažje poškodoval (vendar odklonil zdravniško pomoč). Sopotnica ni bila poškodovana. Odrejen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,52. Vozilo so mu zasegli in odrejen je bil izredni tehnični pregled vozila. Izdan mu je bil plačilni nalog za kršitve po 50/4, 42/3, 37/4, 101/8, 105/3 in 98/2 ZPrCP.

Dopoldne so policisti v Luciji Postojnčanu zasegli Zip 25, ki presega dovoljeno hitrost (61 km/h). Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 13. uri je 64-letni voznik osebnega avtomobila v Kopru zaradi nepravilnega premika trčil v 46-letno kolesarko iz Kamnika. Utrpela je lažje telesne poškodbe (zlom desne ključnice), povzročitelju sledi plačilni nalog.

Ob 15.39 so bili policisti obveščeni, da je v Luciji padel motorist. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 53-letni državljan Avstrije s sopotnico vozil po cesti Obala iz Portoroža proti Luciji in na krožnem križišču zapeljal na robnik, pri tem pa sam padel. Huje poškodovanega so odpeljali v izolsko bolnišnico. Sledi mu plačilni nalog.

V nedeljo ob 3.27 se je na mejni prehod Sečovlje pripeljal močno vinjen 39-letni državljan BiH z osebnim avtomobilom. Policist mu je pojasnil, da se nahaja na mejni kontrolni točki in naj izroči svoj dokument. Identiteta osebe je bila ugotovljena na podlagi vozniškega dovoljenja Bosne in Hercegovine in dovoljenja za prebivanje v Avstriji. Pri postopku mejne kontrole je bilo ugotovljeno, da kaže očitne znake alkoholiziranosti, zato mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 1,13 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in mu odredili pridržanje s privedbo, saj bi se z odhodom v tujino izognil odgovornosti za storjeni prekršek. Ob 9.30 je bil priveden k dežurni sodnici za prekrške.

Ob 15.20 so imeli policisti na Škofijah v postopku dva mladoletna voznika koles z motorjem, ki ne posedujeta veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozili so zasegli, voznikoma pa sledi obdolžilni predlog.

S parkirišča v Portorožu je nekdo ukradel zaklenjeno kolo z motorjem Piaggio Quartz 50, metalno svetlo modre barve, reg. št. KP TK-14, katerega je tam zaradi okvare pustil lastnik. Lastnik je oškodovan za 150 evrov.

V noči na ponedeljek je nekdo vlomil v lokal v centru Kopra. Odnesli so vikend izkupiček lokala. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Sorodni članki