Policija išče storilki drznih tatvin na območju PU Koper

Na  območju  Policijske  uprave Koper smo v zadnjem obdobju obravnavali več drznih  tatvin  v  poslovnih  prostorih (manjše trgovine, frizerski saloni, trgovine z oblačili …).

Z dosedanjimi preiskavami kaznivih dejanj je bilo ugotovljeno, da za enkrat neznana ženska vstopi v poslovni prostor, kjer pod pretvezo menjave denarja oziroma  z drugimi izgovori zamoti prodajalko ali stranke v prostoru in jim v tem času odtuji torbico, denarnico ali gotovino iz predalov.

Oškodovanci so podali opis storilke: gre za žensko, staro med 30 in 40 let, srednje postave, temnejše polti, daljših črnih las, spetih v “kito”. V času izvrševanja  kaznivih  dejanj  je na glavi nosila čepico s šiltom. Govori v slabi  italijanščini.  Na  podlagi  opisa  je bil sestavljen tudi fotorobot storilke (priloženi fotografiji).

Zaposlene  v  manjših  poslovnih prostorih, predvsem v mestnih središčih in kjer  je običajno v trgovini samo en zaposlen ter redke stranke, opozarjamo na previdnost in samozaščitno ravnanje.

Vse,  ki  bi  osebo  s  fotorobota  prepoznali  ali imeli kakršnekoli druge podatke  o  njej  pa  prosimo, da to sporočijo na 113, najbližji policijski postaji ali na anonimno telefonsko številko 080 1200.

Sorodni članki