Podpis pogodbe za začetek gradnje zdravstvenega doma v Luciji

Župan Občine Piran Peter Bossman, direktor podjetja Lumar IG, d. o. o. Marko Lukić in direktor podjetja Grafist Branko Vidović so danes podpisali pogodbo za projektiranje in gradnjo skoraj nič-energijske nadomestne gradnje in dozidave Zdravstvenega doma Lucija. V roku štirih mesecev mora izvajalec izdelati idejni projekt, pridobiti dovoljenje za gradnjo in vsa soglasja.

Družinsko podjetje Lumar IG s partnerjem, družbo Grafist, je bilo izbrano z javnim naročilom, ponudnik pa je prepričal s priloženo funkcionalno in oblikovno dovršeno idejno zasnovo ter najnižjo ceno, ki znaša 4.260.000 brez DDV. Projekt bo sofinanciralo ministrstvo za zdravje, in sicer v višini 200.000 evrov, Občina Piran pa se poteguje tudi za sredstva Eko sklada v višini 850.000 evrov z DDV-jem.

Župan Bossman je ob podpisu pogodbe izrazil zadovoljstvo nad izbiro izvajalca: »Družinsko podjetje Lumar je v četrt stoletja delovanja zgradilo več kot 2.000 montažnih objektov doma in v tujini ter se uveljavilo kot najbolj inovativno in uspešno slovensko podjetje med proizvajalci montažnih objektov. Prepričan sem, da bodo tudi pri gradnji novega zdravstvenega doma sledili svojemu sloganu Živeti najbolje in v Luciji postavili objekt, ki bo zagotavljal najboljše pogoje za zdravstveno oskrbo občank in občanov.

Novi zdravstveni dom v velikosti 2.600 kvadratnih metrov bo izvajalec gradil v dveh fazah, prva obsega novogradnjo na zahodnem delu ob Solinarski cesti, in sicer ob in okoli obstoječe lekarne, druga pa nadomestno gradnjo na območju sedanjega zdravstvenega doma. Obe fazi gradnje bo združeval novi glavni vhod, vzdolžni atrij pa bo objekt ločil na zahodno novo krilo in vzhodni nadomestni krili objekta. Novi zdravstveni dom bo za 700 kvadratnih metrov večji od obstoječega, gradnja predvideva tudi več kot 100 dodatnih parkirnih mest.

Projekt smiselno in funkcionalno povezuje posamezna delovna področja zdravstvenega doma, funkcionalne rešitve notranjih programskih sklopov pa se smiselno navezujejo na zunanji dostop in zunanjo ureditev objekta. Dodana vrednost projekta je funkcionalno povezovanje notranjih prostorov z zunanjimi in možnost izvajanja promocijsko-vzgojnih dejavnosti na prostem, vzpostavitev notranjih zelenih atrijev pa zagotavlja neposredno osvetlitev in prezračevanje delovnih prostorov ter visok delež neposredne osvetlitve čakalnic

Sorodni članki