Pijan vijugal s skuterjem in kazal sredinec

KRONIKA – V sredo ob 21.41 so od udeleženke v prometu na policiji dobili obvestilo, da po Šmarski cesti proti Kopru vozi voznik skuterja italijanskih registrskih tablic, ki vijuga po cesti, kaže sredinec in je verjetno pod vplivom alkohola. Policisti so ga ustavili in ugotovili njegovo identiteto. 49-letni državljan Italije je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zato so mu odredili preizkus, ki je pokazal rezultat 0.65 mg/l. Obveščena dežurna okrajna sodnica je odločila, da se ga pridrži na podlagi določil II. odstavka 110. člena ZP-1, naslednji dan pa privede v nadaljnji postopek na sodišče. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 8.10 so bili na policiji obveščeni, da na avtocesti Bivje – Kozina, pred predorom Dekani, vzvratno proti Bivju vozi italijanski osebni avto bele barve. Policisti so vozilo izsledili nekaj minut zatem na pasu za počasna vozila. Ugotovili so, da je 71-letni državljan Italije vozil po hitri cesti od Kopra proti Črnem Kalu. Pred predorom Dekani je ugotovil, da je zgrešil pot za Italijo in pričel voziti vzvratno po pasu za počasna vozila. Zoper njega je bila napisana globa po ZPrCP, ki jo je poravnal na kraju.

V Strunjanu je 18-letni Logatčan popoldne s kolesom z motorjem peljal od tunela proti stari strunjanski cesti. Ko je pripeljal do križišča, je zapeljal na cesto brez da bi se zaustavil in pri tem izsilil prednost 30-letni voznici osebnega avtomobila iz Kopra. 18-letnik je trčil v sprednji desni del vozila, nato pa padel na cesto in se lažje poškodoval. Izdali so mu plačilni nalog.

Sorodni članki