Pijan 66-letnik trčil v parkiran avto

KRONIKA – V nedeljo ob 19.09 je domačinka prijavila na policijo, da se je v njen osebni avto, parkiran v Luciji, zaletel vinjen voznik. Policisti so na kraju ugotovili, da je 66-letni Izolan zaradi nepravilnega premika z vozilom dejansko trčil v parkiran osebni avto. Povzročitelj je napihal 0,82 mg/l in zoper njega sledi enotni obdolžilni predlog.

V Izoli je nekdo vlomil v osebni avto, parkiran pri plaži, in iz njega ukradel 5 evrov, moško uro ter mobilni telefon znamke Sony Experia M4. Lastnik je oškodovan za 400 evrov.

Na Tinjanu je nekdo ukradel neregistrirano odklenjeno motorno kolo motokros, znamke Kawasaki 250, zelene barve, vredno 2000 evrov.

V Strunjanu je nekdo vlomil v parkirno vozilo in iz njega odnesel dve zlati verižici in srebrne uhane, s tem pa oškodoval lastnike za 500 evrov.

Na plaži v Portorožu so obiskovalki ukradli nahrbtnik s kontaktnimi ključi osebnega avtomobila in mobilnim telefonom znamke Samsung. Oškodovana je za 200 evrov.

Ob 20.57 so bili na policiji obveščeni o vinjenem vozniku, ki vijuga po cesti pri Kozini. Policisti so 65-letnega voznika ustavili, alkotest mu je pokazal 0.76 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi mu obdolžilni predlog.

V Luciji je nekdo z osebnega avtomobila Porsche Cayenne ukradel prednje luči. Lastnik je oškodovan za 5000 evrov.

Z njive v bližini Ankarana je nekdo odnesel namakalni sistem, s tem pa lastniku povzročil za 1550 evrov škode.

V Žusterni je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in ukradel nakit v vrednosti 400 evrov.

V Portorožu je nekdo z apartmaja državljanki Poljske ukradel mobilni telefon in 700 evrov gotovine.

V nedeljo dopoldne so imeli policisti na mejnem prehodu Starod v postopku državljana Italije, pri katerem so našli 0,46 g smole konoplje in 0.92 g konoplje. Prepovedano drogo so mu zasegli, sledil je hitri postopek.

Na bencinskem servisu Fernetiči je nekdo romunskemu državljanu, medtem ko je točil gorivo, iz avtomobila ukradel denarnico s 6.000 evri gotovine.

Ob 12.23 so bili policisti obveščeni, da je v Kopru padel motorist. Ugotovljeno je bilo, da je 71-letnik iz okolice Kopra vozil po Ankaranski s kolesom z motorjem. V krožišču je zapeljal preblizu levemu robu in padel. Pri tem se je lažje poškodoval. Odrejen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal rezultat 0,75 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ruskemu državljanu so v enem od lokalov v Piranu ukradli mobilni aparat Iphone 6, 15 evrov gotovine in bančno kartico Visa. Oškodovan je za 600 evrov.

V Portorožu je nekdo Ribničanu ukradel nahrbtnik, v katerem je imel denarnico z osebno izkaznico, vozniškim dovoljenjem, prometnim dovoljenjem in 15 evri gotovine, avtomobilske ključe, sončna očala, telefon Samsung in oblačila. Oškodovan je za 200 evrov.

V Piranu je nekdo izkoristil nepazljivost oškodovanke in s skale ob morju izvršil tatvino nahrbtnika z vsebino. Pozneje so nahrbtnik našli, vendar brez denarja, mobilnega telefona Samsung in sončnih očal.

Izolski policisti so obravnavali nasilje v družini. Nasilnemu možu, ki več let nad ženo izvaja fizično in psihično nasilje, so izrekli prepoved približevanja, sledi mu tudi kazenska ovadba.

V noči na torek je nekdo v Luciji vlomil v hladilnik ob kiosku trafike, iz katerega je ukradel nekaj brezalkoholne pijače.

Sorodni članki