Park Sonce v Luciji v celoti občinski

Župan Občine Piran Peter Bossman in direktor Marine Portorož, d. d. Sebastjan Selan sta danes podpisala menjalno pogodbo, na podlagi katere je Občina Piran pridobila v last vse zemljišče na območju Parka Sonce, in koncesijsko pogodbo za upravljanje pristanišča Marina Portorož.

Do ureditve lastništva sta občina in Marina Portorož prišli po zahtevnem postopku mediacije, predlog ureditve razmerij pa je na predzadnji občinski seji sredi julija potrdili tudi Občinski svet Občine Piran. Župan Bossman je z rešitvijo triletnega spora zadovoljen: »Današnji podpis obeh pogodb je rezultat konstruktivnih pogovorov in trdih pogajanj, v okviru katerih je Občina Piran uspela zaščititi javni interes, Marini Portorož pa omogočiti nadaljnji razvoj. Vesel sem, da smo to poglavje zaključili.«

V skladu s sporazumom je občina v svojo last pridobila vsa zemljišča na območju priljubljenega Parka Sonce, kar ji omogoča tudi začetek gradnje novega zdravstvenega doma v Luciji. Ob tem je zagotovila javno rabo ceste in sprehajalne poti znotraj kompleksa marine, ta pa se bo lahko lotila projekta Termalna riviera, ki ga občina odločno podpira že od samega začetka, saj bo nova ponudba v kraju podaljšala turistično sezono in zagotovila nova delovna mesta. Dogovor predvideva tudi možnost razširitve marine, vendar pa bo v tem primeru občina prevzela upravljanje s kanalom Fazan.

Sorodni članki