Padel z mopedom in poškodovan odšel domov

KRONIKA – V četrtek ob 10.43 so bili na policiji obveščeni, da je na cesti Divača – Dolnje Ležeče padel motorist. 48-letni domačin je padel z motorjem, vendar je nato kraj zapustil in odšel domov. Tam so ga tudi našli policisti. Ker je bil telesno poškodovan, je bil na njegov dom napoten zdravnik iz zdravstvene ambulante Divača, ki mu je nudil prvo pomoč, nato pa so ga z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico Izola. V postopku je bil odrejen alkotest, katerega je odklonil. V prometni nesreči je bil udeležen z neregistriranim mopedom. Sledi mu obdolžilni predlog.

V eni od koprskih trgovin so varnostniki prijeli dva državljana Hrvaške, ki sta ukradla več artiklov v skupni vrednosti 180 evrov. Sledi jima kazenska ovadba.

Popoldne so policisti na počivališču Fernetiči v smeri Ljubljane odkrili vozilo, ki je beleženo kot ukradeno. Voznik osebnega avtomobila, 26-letni državljan Romunije, je policistom rekel, da si je vozilo sposodil in ni vedel, da je ukradeno. Renault Espace, letnik 1999, reg. št. BP7691BC (BG) je zapisan v evidencah Interpola kot ukraden 15. 5. 2015 v Italiji. Romunu sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje prikrivanja in ponarejanja listin.

Sorodni članki