Otroški tek na Obali to soboto v Sečovljah

V soboto, 3. septembra bo v Sečovljah potekal 1. Malčkov tek na Obali, katerega namen je spodbujanje gibanja in zdravega ter aktivnega življenjskega sloga naših najmlajših.  Že na prvem teku se pričakuje preko 1000 ljudi, saj je na tek prijavljenih že 270 mladih tekačev, ki bodo v spremstvo svojih staršev v večini doživeli svojo prvo tekaško preizkušnjo. Z namenom spodbujanja najmlajših h gibanju in aktivnemu preživljanju prostega časa, so v Malčkovem športu skupaj s Fakulteto za šport in Laboratorijem za diagnostiko telesnega in gibalnega razvoja izoblikovali programe namenjene otrokom med 3. in 9. letom starosti, s katerimi želijo pozitivno vplivati na razvoj mladih generacij ter jih spodbuditi k vsakodnevnemu gibanju. Prekomerna teža otrok je v Sloveniji še vedno pereč problem, čeprav se po podatkih poročila SLOfit, ki ga je pripravila Katedra za šolsko športno vzgojo Fakultete za šport, kažejo pozitivni trendi v smeri izboljšanja. V desetih letih svojega delovanja so tudi v Malčkovem športu v rekreativnih aktivnostih povezali že več kot  30.000 otrok iz Koroške in Primorske regije, že v letošnjem letu pa bodo programe ponudili tudi najmlajšim na Štajerskem.

Gregor Likar, idejni vodja Malčkovega športa in Malčkovega teka na Obali, je ob tej priložnosti povedal: »Projekt Malčkov tek na Obali bomo prvič izvedli v soboto, 3. septembra, ob 10.00 uri,  v Sečovljah, na vadbenem poligonu pod gasilskim domom. S projektom želimo otroke navdušiti nad tekom ter tako spodbujati zdrav in aktiven življenjski slog. V okviru rekreativnega tekaškega dogodka bomo za otroke organizirali tudi različne programe v obliki športnih iger, ustvarjalnih in tematskih delavnic. Vse s ciljem, da otroci v soboto dopoldne uživajo in aktivno preživijo prosti čas skupaj s svojimi starši.«

Na teku bodo lahko tekli otroci od 3. do 10. leta starosti, na razdalji 300 in 600 metrov. Udeležba je na teku brezplačna, vsi mladi tekači pa bodo na teku prejeli pozornosti naši sponzorjev. Na tek so obvezne spletne prijave, ki pa se bodo končale v četrtek, 1. septembra. Izjemoma bodo prijave na tek možne tudi na dan teka in sicer ob 9.00 uri.

Malčkov tek na Obali organizira ekipa, ki ima večletne izkušnje z delom z otroki in organizacijo športno-rekreativnih dogodkov. Na Koroškem in Primorskem izvajajo različne športno-rekreativne programe pod imenom Malčkov šport. Vsako šolsko leto pri njih telovadi preko 250 otrok, organizirajo pa tudi različne tečaje in otroške animacije. Prav tako na Koroškem že 10 let organizirajo največjo športno-rekreativno otroško prireditev Malčkov tek in Mega malčkova zabava. Celodnevnega dogodka se je v letošnjem letu udeležilo preko 6000 obiskovalcev.

malcoktek

O Malčkovem športu:

Malčkov šport predstavlja otroške programe, katerih glavni cilji so usmerjeni v vsestranski razvoj otrok, igro, učenje, zabavo in animacijo. Poslanstvo njihovih programov je usmerjeno v spodbujanje gibanja in aktivnega preživljanja prostega časa najmlajših, kot tudi vzgoja otrok v duhu vrednot, povezanimi z aktivnim življenjskim slogom

Sorodni članki