Občina Piran je prenovila centralno kuhinjo v Vrtcu Mornarček Piran

Investicija v prenovo kuhinje vključuje novo kuhinjsko opremo in izvedbo novega sistema za učinkovito prezračevanje s hlajenjem in gretjem za zagotavljanje optimalnih pogojev dela. Občina Piran se je odločila za investicijo, ker je bila obstoječa kuhinja sanitarno neustrezna, pogoji za delo so bili zaradi neustreznega prezračevanja zelo težki.

Kuhinjski prostori Vrtca Mornarček Piran na naslovu IX. korpusa 40a v Piranu so bogatejši za novo kuhinjsko opremo, ki ustreza vsem najsodobnejšim standardom profesionalnih kuhinj. Ključne novosti predstavljajo novi konvektomat, kotli (vključno s prekucnim), štedilnik, pulti, omarice in hladilniki. Poleg nove opreme so bili v kuhinji zamenjani vsi tlaki, talna ter stenska keramika in notranje stavbno pohištvo. Izvedli so se spuščeni stropi, nova je razporeditev kuhinjske opreme, prezračevalni sistem nadgrajujejo nove varčne kuhinjske nape in zunanji sistemi za ogrevanje in hlajenje s toplotno črpalko. V skladu s preurejeno postavitvijo so se izvedle podometne elektro in strojne inštalacije. Obstoječa notranja in zunanja kanalizacija se je dopolnila z novim lovilcem maščob. S prenovitvijo obstoječe kuhinje se je izvedla še požarna ločitev kuhinje od ostalih prostorov vrtca, kar pomeni, da kuhinja ne vpliva več na obstoječo požarno varnost drugih delov stavbe. Hkrati so bili obnovljeni pomožni prostori, kot so shramba, toaletni in garderobni prostor.

Občina Piran je z investicijo zagotovila prostore, ki so zgrajeni v skladu s sodobnimi standardi in normativi, ki omogočajo zaposlenim delo v varnem okolju za pripravo hrane za ranljive skupine, kot so otroci in starejši občani. Hkrati je bila izboljšana energetska učinkovitost kuhinje, ki je opremljena z varčnimi napravami. Vrednost investicije, ki je bila zaključena v teh dneh, je dosegla 430.000 evrov.

Sorodni članki