Kronika: 28.10.2022

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 70 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 175 klicev. Obravnavali so  16  prometnih  nesreč z materialno škodo, 2 z lažjimi poškodbami in 1 s hujšimi,  zasegli  so  1  vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 1 poskus  vloma  in  4  tatvine,  zaradi  kršitev  javnega  reda  so  bile  4 intervencije. Policisti  so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjih 24ih urah obravnavali 173 ilegalnih prehodov državne meje.

Na  kmetijskem  zemljišču pri Grintovcu je nekdo ukradel stroj za pobiranje oljk, znamke Agrotehnic, rdeče barve.

V  Luciji so 25-letniku zasegli moped, ker presega dovoljeno konstrukcijsko hitrost. Sledi obdolžilni predlog.

Ob  11.48 so bili obveščeni o hujši prometni nesreči na Šmarski cesti, pri odcepu  za  Korte.  Na  kraju  je  bilo ugotovljeno, da je 53-letnik peljal osebni  avtomobil  po  Šmarski cesti proti Dragonji. Pri odcepu za Korte je začel  prehitevati  pred  seboj  vozeči  osebni  avtomobil,  v  tem  pa  je 53-letnega  voznika  že  prehiteval  56-letni  motorist.  Da bi se motorist izognil  trčenju,  je  zapeljal  v  levo  in  trčil  v  robnik  ter  padel. Poškodovanega  so odpeljali v SB Izola, od koder smo bili obveščeni, da ima hujše poškodbe (zlom zapestja, zlom lopatice in serijski zlom reber).

Pred  nami  so praznični dnevi. Marsikdo se bo v tem času odločil za krajši počitek   in   izlete,   obiske  prijateljev  in  svojcev  ali  obiskovanje pokopališč.  Pri tem pa ne smemo pozabiti tudi na lastno varnost in varnost svojega  premoženja.  Zlasti  je  v  prihajajočih  dneh  mogoče pričakovati povečan promet, predvsem na cestah, ki povezujejo večja središča in cestah, ki  vodijo  do  pokopališč, kjer bodo potekale tudi žalne slovesnosti. Zato svetujemo,   da   se  na  pot  odpravite  pravočasno,  dosledno  upoštevate cestnoprometna  pravila  in  morebitne  spremembe prometne signalizacije  v bližini pokopališč.

Sorodni članki