Občina Izola bo oddala še 15 neprofitnih stanovanj

Decembra 2015 je bila na podlagi izvedenega javnega razpisa objavljena prednostna lista upravičencev za dodelitev neprofitnih stanovanj v najem, ki velja leto dni po objavi. V začetku leta je bilo oddanih in predanih 27 neprofitnih stanovanj v skupni vrednosti okoli 2,5 mio evrov. Do konca leta oz. v času veljavnosti prednostne liste, bo Občina Izola oddala še 15 neprofitnih stanovanj.  Občina Izola je maja 2015 objavila javni razpis za dodelitev najmanj 24 neprofitnih stanovanj v najem, na katerega je prispelo 285 vlog. Konec leta sta bili objavljeni prednostni listi, ki veljata eno leto od objave. Oblikovani sta bili namreč dve ločeni prednostni listi, in sicer lista A za oddajo v najem prosilcem, ki glede na socialne razmere niso zavezanci za plačilo lastne udeležbe in varščine, ter lista B za oddajo v najem prosilcem, ki so glede na dohodek zavezani plačati lastno udeležbo v višini 10 odstotkov vrednosti stanovanja in varščino. Župan Igor Kolenc je v začetku letošnjega leta svečano predal ključe 27 neprofitnih stanovanj novim najemnikom. Nov dom je tako dobilo najmanj 53 občanov Izole.

smrekarjeva_neprofitna-stanovanja

Ker se je do danes dodatno izpraznilo še 15 stanovanj, bodo ta predvidoma oddana do konca letošnjega leta oz. v času veljavnosti prednostne liste. Prvi sklepi bodo bodočim najemnikom, naslednjim upravičencem s prednostne liste, poslani že v tem tednu. Slavnostna podelitev pa se bo predvidoma odvila takoj v začetku prihodnjega leta.

neprofitno-stanovanje

Stanovanja v velikosti med 33 in 89 m2 se nahajajo na različnih lokacijah v občini Izola: šest jih je v mestnem jedru, osem v Livadah in eno v Kortah. Neprofitna najemnina za stanovanja se giblje med 75 in 220 evri mesečno

Sorodni članki