Neznanec z razbitjem šipe avtomobila rešil psa pred vročino in izginil

KRONIKA – V nedeljo ob 9.30 uri so bili policisti obveščeni, da se v Kopru v osebnem avtomobilu, ki je parkiran na soncu, že več kot eno uro nahaja pes. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je nekdo razbil steklo na vratih avtomobila in iz notranjosti vzel psa pasme čivava ter ga odnesel stran. Pozneje je bila ugotovljena lastnica vozila in psa. Policisti so ji izrekli globo po zakonu o zaščiti živali v višini 800 evrov. Lastnica psa pa je podala kazensko ovadbo zaradi tatvine psa.

V petek med 8.45 in 12.35 uro je nekdo z neznanim predmetom razbil steklo prednjih desnih vratih osebnega avtomobila, parkiranega v Strunjanu. S sopotnikovega sedeža je vzel torbo za prenosnik znamke HP, v kateri je imel oškodovanec zvezek in nekaj nepomembnih dokumentov.

V noči na soboto ob 0.50 uri je 16-letni domačin v Izoli vozil moped Piaggio Zip 25. Pri odcepu za stanovanjski blok je z namenom v levo premočno zaviral s sprednjo zavoro, zaradi česar je padel po vozišču in se lažje telesno poškodoval. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola (0.45 mg/l). Opravljen je bil zaseg mopeda zaradi suma predelave – hitrost.

Ob 2.30 uri je nekdo v izložbeno okno trgovine v Kopru vrgel opeko, nato skozi odprtino segel v notranjost in ukradel 4 očala v vrednosti 800 evrov.

Malo po 13. uri je neznani moški vstopil v odklenjeno stanovanjsko hišo v Kopru ter iz predala v spalnici v 2. nadstropju vzel fotoaparat in škatlico z zlatnino. Pri tem je bil zaloten s strani stanovalcev, ki so ga poskušali zadržati, vendar jim je pobegnil, predmete pa so mu odvzeli. Opis moškega: močnejše postave, visok približno 160 – 165 cm, kratkih las, manjka mu en zob, oblečen je bil v svetla oblačila, hlače krem barve, majica bele barve s kratkimi rokavi, jakna-vetrovka krem barve z zadrgo.

V času od 10. do 18. ure je nekdo v Ankaranu iz garaže ukradel kolo znamke B Twin, grafitne barve, vredno 600 evrov.

Med 18. in 18.15 uro je nekdo na plaži v Piranu vzel odloženo žensko torbico, v kateri je imela oškodovanka očala, dokumente, dva mobilna telefona znamke Samsung in denar. Oškodovana je za 900 evrov.

Ob 20.30 uri je voznik osebnega avtomobila na cesti Šmarje – Dragonja pri odcepu za Padno izsilil prednost vozniku motornega kolesa, državljanu Italije. Pri tem sta voznik in potnica padla po vozišču in bila lažje telesno poškodovana.

V Bertokih so v noči na nedeljo ob 0.20 uri 37-letnemu domačinu zasegli osebni avtomobil, ker je vozil pod vplivom alkohola (1,25 mg/l) in za vožnjo nima veljavnega vozniškega dovoljenja.

Ob 04.25 sta se v Portorožu sprla 27-letni Ljubljančan in mlajše dekle iz Srednjih Gameljn. Pri tem je fant z nogo brcnil dekle v predel čeljusti, zaradi česar je dekle padlo in izgubilo zavest, storilec pa je zbežal. Poškodovano dekle je bilo odpeljano v bolnišnico v Izolo.

Nekdo je v času od 15. 7. 2016 na vzvod odprl okno ambulante v Divači in iz notranjosti ukradel nekaj škatlic različnih zdravil.

Ob 16. uri je nekdo na plaži v Portorožu ukradel črn nahrbtnik z belim napisom Humel. V nahrbtniku je bil mobilni telefon, ključi osebnega. avtomobila, prometno dovoljenje, tri bančne kartice ter denarnica z 10 evri gotovine. Nahrbtnik brez denarja in telefona je bil najden v bližini.

Sorodni članki