Nesreča z motorji v ovinku pri Planini

KRONIKA – V nedeljo ob 18.19 so bili policisti obveščeni, da je pri Planini (‘planinske ride’) padla motoristka. Policisti so na kraju ugotovili, da je 51-letni voznik motornega kolesa zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčil v zadnji del motornega kolesa, katerega je vozil 22-letni motorist. Njegova, prav tako 22-letna sopotnica, se je v nesreči huje poškodovala (zlom goleni). Povzročitelju sledi kazenska ovadba.

V noči na soboto ob 3.28 so policisti v Portorožu ustavili voznico kolesa z motorjem znamke Piaggio iz Pirana. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da ne poseduje vozniškega dovoljenja. V nadaljevanju je bilo ugotovljeno, da ji je motor dal v upravljanje njen partner iz Izole, kljub temu, da je vedel, da ne poseduje vozniškega dovoljenja. Voznici sledi obdolžilni predlog, lastniku kolesa z motorjem pa plačilni nalog.

Dopoldne se je v Luciji zgodila prometna nesreča. Policisti so ugotovili, da jo je povzročila 46-letna voznica osebnega avtomobila iz Lucije, ki je trčila v drugo vozilo. Opravljen preizkus alkoholiziranosti ji je pokazal 0,64 mg/l. Sledi ji obdolžilni predlog.

Kranjčanki je nekdo na izolski plaži ukradel nahrbtnik, v katerem je imela nekaj denarja, mobilni telefon, sončna očala in druge predmete v skupni vrednosti 300 evrov. Nahrbtnik je pozneje našla, a brez denarja.

V Ankaranu je nekdo vlomil v parkirano vozilo in iz njega ukradel dve potovalki z oblačili, mobilnim telefonom Samsung Wave in digitalnim fotoaparatom znamke Canon. Lastnik je oškodovan za 400 evrov.

V enem od piranskih hotelov je nekdo iz sob ukradel tri telefone in tri Ipod-e, fotoaparat in 50 evrov. Mladi državljani Belgije so oškodovani skupaj za 880 evrov.

Ob 21.28 so policisti med Divačo in Sežano ustavili 24-letnega Divačana, ki je vozil motorno kolo, vendar ne poseduje veljavne kategorije za vožnjo takega tipa vozil, prav tako vozilo ni registrirano. Vozilo so mu zasegli, sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 22. uri so imeli policisti na počivališču Risnik v postopku 27-letnega Ljubljančana, ki je vozil osebni avto brez vozniškega dovoljenja. Opravil je tudi alkotest, ki je pokazal 0,80 mg/l. Vozilo so mu zasegli, sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 23.35 so policisti zasegli vozilo še v Markovščini, kjer je prav tako voznik vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

V noči na nedeljo ob 3.50 so policisti intervenirali v enem od portoroških lokalov, kjer je razgrajal vinjen državljan Italije. Varnostniki so ga odstranili iz lokala, ker je žalil goste in razgrajal. Ob prihodu policistov na kraj še vedno brcal in kričal na vse navzoče ter nato še na policiste. Ker kljub ukazom s kršitvami ni prenehal, mu je bilo odrejeno pridržanje. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Nekdo je državljanom Avstrije na počivališču Ravne vlomil v kamper. Ukradli so jim nahrbtnik z bančnimi karticami, dokumenti in dva fotoaparata znamk Nikon, v skupni vrednosti 2100 evrov. Pozneje so v bližini našli ukradene predmete razen štirih bančnih kartic in 50 evrov gotovine.

V Piranu je nekdo domačinu, medtem ko je nesel smeti, iz vozila ukradel moško torbico, v kateri je imel 250 evrov gotovine, mobilni telefon Samsung Galaxy S7, mobitel znamke Samsung in nekaj drugih predmetov. Oškodovan je za 1000 evrov.

V Ankaranu je nekdo državljanki Italije na plaži ukradel torbico z dokumenti in 150 evrov.

Sorodni članki