Avtomobilist izsilil prednost tovornjaku

KRONIKA – V ponedeljek ob 16.30 uri je 29-letni voznik osebnega avtomobila vozil iz smeri Trnja proti Pivki in v križišču izsilil prednost 29-letnemu vozniku tovornega avtomobila. Voznik osebnega avtomobila in 25-letni potnik sta bila lažje telesno poškodovana. Voznika sta opravila preizkus alkoholiziranosti, ki je pri vozniku osebnega avtomobila pokazal, da je navedeni vozil pod vplivom alkohola (1,03 mg/l).

V ponedeljek malo po 12. uri so bili policisti obveščeni o zapuščeni črni potovalni torbi na parkirišču trgovskega centra v Kopru. Kraj najdbe je bil zavarovan do 14.30 ure, ko so na kraj prišli bombni tehniki. V istem času je pristopil lastnik potovalke, 25-letni državljan BiH, ki je povedal, da je potovalko odložil in odšel na pijačo. V potovalki je imel osebno prtljago.

V dopoldanskem času je nekdo iz apartmaja v Piranu ukradel LCD televizor znamke Telefunken, diagonala ekrana 60 cm. Lastnik je oškodovan za 50 evrov.

Na plaži v Fiesi je nekdo ukradel žensko kopalno torbo, v kateri sta imeli oškodovanki dokument, mobilni telefon ter 25 evrov gotovine.

Na plaži v Izoli je nekdo ukradel torbico z denarnico, dokumenti in bančnimi karticami ter s tem lastnico oškodoval za 250 evrov.

V popoldanskih urah je nekdo vlomil v osebni avtomobil, parkiran na območju Postojne in ukradel prenosni računalnik. Lastnika, državljana Madžarske, je oškodoval za 1.000 evrov.

Med 20. in 23. uro je nekdo iz odklenjene hiše v Piranu iz denarnice ukradel 90 evrov.

Ponovno opozarjamo, da na plažo ne nosite vrednih predmetov in denarja oz. le teh ne puščate brez nadzora. Prav tako predmetov ne puščajte na vidnih mestih v vozilih. Pred odhodom od doma zaprite okna in vrata in s tem poskrbite za varnost lastnega premoženja.

Sorodni članki