Nesreča na Šmarski cesti

KRONIKA – V ponedeljek ob 9. uri je 23-letna voznica osebnega avtomobila peljala po Šmarski cesti iz centra Kopra proti Šmarjam. Iz neznanega vzroka je zavila v levo, zapeljala na nasprotno smerno vozišče in čelno trčila v osebni avto, katerega je vozila 36-letnica. Obe sta se v nesreči poškodovali, odpeljali so ju v bolnišnico Izola.

Ob 12.12 so bili policisti obveščeni, da je moški v centru Kopra z nožem napadel mestne redarje, nato pa pobegnil. Čez nekaj minut so ga prijeli in ugotovili, da gre za 35-letnega domačina. Nož so mu zasegli. Policisti so ga zaslišali in ga bodo kazensko ovadili za kaznivo dejanje preprečitve uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi.

Zaradi tehnične predelave so policisti v Luciji 18-letnemu domačinu zasegli kolo z motorjem. Sledi mu obdolžilni predlog.

V Dutovljah je državljanka Nemčije prijavila, da so jim vlomili v vozilo in ukradli navigacijo, CD player in kovček z oblačili ter dva kovčka iz prtljažnika. Tujka je oškodovana za 600 evrov.

V Šmarjah pri Sežani je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo. Vlomilci so odnesli 1000 evrov gotovine in za 1500 evrov zlatnine.

V nedeljo ob 3.15 so na policiji dobili obvestilo, da je v Parjah pri Pivki nekdo z osebnim avtomobilom trčil v križ poleg hiše, voznik pa naj bi bil pod vplivom alkohola. Policisti so na kraju ugotovili, da je povzročitelj kraj zapustil, vozilo pa je ostalo izven vozišča. Naknadno so ugotovili, da je vozil 35-letnik iz okolice Ilirske Bistrice, katerega so našli doma. Alkotest mu je pokazal 0,43 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Zjutraj je na mejni prehod Starod pripeljal 44-letni državljan Albanije. Pri temeljiti mejni kontroli so policisti pri njemu našli osebno izkaznico, vozniško dovoljenje in zdravstveno izkaznico Italije. Ugotovili so, da so obrazci dokumentov originalni, slika pa je vstavljena. Pozneje so ugotovili tudi, da so bili obrazci ukradeni, Albanec pa naj bi jih kupil za 600 evrov. Sledi mu kazenska ovadba.

Ob 19. uri so policisti dobili obvestilo, da na hitri cesti iz Bertokov proti Kopru nevarno prehiteva voznik belega Clia, ki je najverjetneje vinjen. Patrulja je ustavila 37-letnega državljana Hrvaške. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti po izdihanem zraku, ki ga je odločno odklonil, zato so mu odredili pridržanje. Zoper njega so uporabili tudi fizično silo ter sredstva za vezanje in vklepanje, ker se je med postopkom nedostojno vedel in se fizično upiral policistu.

Ob 22. uri so izolski policisti ustavili 48-letnega državljana Hrvaške, kateremu je odrejeni preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,70 mg alkohola v izdihanem zraku. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje in odrejeno pridržanje. Sledi mu obdolžilni predlog.

V nedeljo ob 17.10 je na mejni prehod Dragonja pripeljal 41-letni državljan Romunije s tovornim vozilom in priklopnikom, na katerem sta bila naložena osebni avtomobil Jaguar S in neregistriran kombi Mercedes Benz Sprinter 316 CDI. Pri preverjenja so policisti ugotovili, da je kombi zabeležen kot ukraden, in sicer 24. 4. 2014 v Nemčiji. Tovarniška nalepka je bila popolni ponaredek, zadnje štiri številke šasije pa zmanipulirane. Vozilo so policisti zasegli, državljanu Romunije pa sledi kazenska ovadba.

Sorodni članki