Mladenič ukradel 1.450 evrov

KRONIKA – Ob 21.35 so bili na policiji obveščeni, da je nekdo zaposleni v enem od koprskih hotelov ukradel iz denarnice 1450 evrov. Policisti so v bližnjem baru odvzeli prostost osumljenemu mladoletniku, ki prebiva v Kopru in o tem obvestili očeta. Del denarja je izročil, za del pa ni hotel povedati, kam ga je skril. Sledi mu kazenska ovadba.

V Izoli je nekdo vlomil v klet in ukradel kolo KTM, vredno 1500 evrov. Oškodovan je državljan Irske.

Na mejnem prehodu Dragonja se je ob izstopu iz države 32-letni državljan Ukrajine izkazal s potnim listom Ukrajine, v katerem so bili odtisnjeni žigi mejne kontrole avstrijskih, poljskih, grških, litvanskih in italijanskih varnostnih organov. Policisti so ugotovili, da so žigi Avstrije, Poljske, Grčije in Litve ponarejeni. Dokument so mu zasegli, sledi mu kazenska ovadba, izrečena pa mu je bila tudi globa za kršitev Zakona o tujcih.

Popoldne državljan Nemčije s kamperjem ni upošteval prometne signalizacije v Kopru. Z Ljubljanske ceste je zapeljal v podhod pod cesto, rezervirano za motorna vozila in pri izhodu s streho trčil v visečo zaporo, z levim delom pa v prometni znak in semafor, ki ju je obrnilo. Na kraju so mu izrekli globo.

Sorodni članki