Nesreča na hitri cesti pri Kopru

KRONIKA – V soboto ob 19.10 je prišlo do prometne nesreče na hitri cesti proti Izoli. 52-letni državljan Italije je peljal po hitri cesti od Bertokov proti Izoli. Ko je pripeljal v bližino bencinske črpalke, je pred seboj zagledal kolono vozil, ki se je ustavljala, zato je zapeljal na prehitevalni pas, vendar se ni prepričal, če to lahko stori varno zase in za druge udeležence v prometu. V tem trenutku je po prehitevalnem pasu pripeljal 47-letni Ljubljančan, ki je trčil vanj. Vozilo Italijana je zasukalo bočno in Ljubljančan ga je nekaj metrov potiskal naprej, dokler ni z njim trčil v zadnji levi del vozila 60-letne Ljubljančanke, ki je vozila po voznem pasu. Državljanu Italije je bila izrečena globa, Ljubljančanu pa je bilo zaradi alkohola (alkohol 0,58 mg/l) začasno odvzeto vozniško dovoljenje in mu sledi obdolžilni predlog. Državljan Italije in njegova sopotnica, 31-letna državljanka Nigerije, sta bila v nesreči lažje poškodovana, odpeljali so ju v bolnišnico.

Nekdo je vlomil v počitniški objekt v Kortah in lastniku iz Ljubljane ukradel televizor znamke Sony, vreden 400 evrov.

V Izoli je nekdo s hodnika objekta ukradel gorsko kolo Nakamura, vredno 490 evrov.

Na policijski postaji Postojna so v soboto prijeli prijavo vlomov v dve osebni vozili, in sicer Toyota ter Opel, parkirani ob makadamski cesti. Iz enega vozila ni bilo odvzeto nič, iz drugega pa dve denarnici z gotovino, bančno kartico s PIN kodo ter osebnimi dokumenti. Pozneje so prejeli prijavo z bencinskega servisa, kjer je neznani storilec to bančno kartico uporabil, in sicer za dvig gotovine in nakup cigaret. Prijavo so prejeli tudi na policijski postaji Sežana, kjer so pri Dolenji vasi prav tako vlomili v osebni avto, zatem pa je bil z ukradeno kartico opravljen dvig gotovine v Štanjelu. Policisti intenzivno zbirajo obvestila.

Ponovno opozarjamo občane, naj ne puščajo osebnih stvari (torbic, denarnic, fotoaparatov, telefonov in podobno) na vidnih mestih v avtomobilih, saj je to tako rekoč vaba za tatove. Poleg tega nikar ne imejte PIN kode shranjene skupaj s plačilnimi karticami.

Ob 19.57 so policisti na mejnem prehodu Starod obravnavali 33-letnega bosanskega državljana, ki se je na izstop pripeljal z osebnim avtomobilom Škoda. Policisti so ugotovili, da nemška registrska tablica ne pripada temu vozilu, št. šasije je pretolčena, vozilo pa je beleženo kot ukradeno, in sicer 24. 9. 2016 v Italiji (Porto Genova). Državljana BiH so pridržali, vozilo zasegli, sledi mu kazenska ovadba za kaznivo dejanje prikrivanja.

V nedeljo ob 3.22 so koprski policisti ustavili 19-letno domačinko, ki ne poseduje vozniškega dovoljenja. Sledi ji obdolžilni predlog zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja, vožnje pod vplivom alkohola – 0,34 mg/l alkohola, ker je bežala policistom in vozila brez luči. Vozilo so zasegli. Njenemu 26-letnemu sopotniku pa so izdali plačilni nalog.

V Lokvi pri Sežani so policisti ob 14.37 uri odredili pridržanje 37-letnemu Sežančanu, ki je žalil in zmerjal zaposleno v lokalu, ob prihodu policistov na kraj pa je še vedno vpil in se ni hotel pomiriti. Izdali so mu plačilni nalog.

Ob 20.06 se je v Tubljah pri Hrpeljah zgodila prometna nesreča, ki jo je povzročil 24-letni voznik osebnega avtomobila zaradi prekratke varnostne razdalje. Preizkus z alkotestom mu je pokazal rezultat 0,67 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog in plačilni nalog. Trije udeleženci so se v nesreči lažje poškodovali.

Nekdo je vlomil v stanovanje v Kopru. Tam so storilci vse razmetali, ukradli pa so 3000 evrov gotovine, več zlatnikov in LCD televizor. Lastnica je oškodovana za približno 5000 evrov.

Nekdo je vlomil v enega od koprskih lokalov, od koder je odnesel TV sprejemnik, vreden 700 evrov.

V ponedeljek ob 8.35 je prišlo na avtocesti do trka med 41-letnim voznikom tovornega vozila iz okolice Slovenske Bistrice (peljal proti Črnem Kalu) in 50-letno voznico osebnega avtomobila z Ilirske Bistrice (vozila proti Kopru). Voznica osebnega avtomobila se je v trčenju huje poškodovala, odpeljali so jo v izolsko bolnišnico. Odrejen je bil strokovni pregled, v dogovoru z državnim tožilstvom pa se nesreča obravnava kot kaznivo dejanje povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti. Za razjasnitev okoliščin policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Ob 10.29 je bil promet ponovno sproščen.

V Portorožu so policisti zasegli vozilo 39-letnemu domačinu, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

[slika je simbolična]

Sorodni članki