Neprevidni motoristi

KRONIKA – V nedeljo popoldne je na ‘planinskih ridah’ padel motorist. 21-letni Ljubljančan je vozil od Planine proti Postojni. Z motornim kolesom je pripeljal v desni ostri ovinek in izgubil kontrolo nad vozilom ter padel. Pri tem se je huje poškodoval, odpeljali so ga v UKC Ljubljana. Sledi mu plačilni nalog.

Tudi na na cesti Zemonska vaga – Dolnji Zemon je ob 12.10 padel motorist, 45-letnik iz Šmarij. Zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča je trčil v odbojno ograjo. Motorno kolo je obstalo na vozišču, voznika pa je vrglo preko odbojne ograje. V nesreči se je lažje poškodoval, sledi mu plačilni nalog.

V Semedeli je nekdo vlomil v zidano lopo, od koder je lastniku odnesel 40 litrov belega vina in bencinsko verižno žago znamke Iskra. Nato je vlomil še v manjšo shrambo, iz katere je ukradel dve nahrbtni kosilnici znamke Neklug in Kawasaki. Škode je za 450 evrov.

V petek ob 17. uri so policisti na Jelšanah kontrolirali 42-letnega državljana Hrvaške, ki se je pripeljal na izstop kot voznik tovornega in vlečnega vozila. Na vlečnem vozilu je imel naložen osebni avto, na katerem so policisti ugotovili, da je števila šasije manipulirana. V nadaljnjem postopku je bilo ugotovljeno, da je vozilo ukradeno v Italiji. Vozilo so zasegli, sledi kazenska ovadba.

V soboto ob 2.20 uri sta policista na cesti od Portoroža proti Luciji z zvočnimi signali in modrimi lučmi ustavljala voznika osebnega avtomobila Golf. Voznik je zapeljal na peščeno parkirišče, ko ni imel več kam zapeljati, se je ustavil, za njim pa se je ustavila tudi patrulja. Nato je zapeljal vzvratno, zaradi česar mu je policist v vozilu potrobil. Kršitelj, 17-letni domačin, se je ustavil, zapeljal malo naprej, nato pa ponovno dal v vzvratno in z vso silo trčil v prednji del službenega vozila. Po trku je peljal naprej do konca parkirišča, kjer je začel vozilo obračati. Policista sta stopila iz vozila, kršitelj pa je zapeljal proti njima, da sta morala odskočiti. Pri tem je enega zadel v roko in ga poškodoval. Kršitelj je nato trčil v še eno parkirano vozilo in zbežal. Ko bo izsleden, mu sledi kazenska ovadba.

Ponoči je domačinka v Novi vasi nad Dragonjo opazila, da iz gostilne nekaj natovarjajo v kombi. Policisti so ugotovili, da je neznanec vlomil v skladišče ob gostinskem lokalu, od koder je ukradel za približno 500 evrov pijače. Ko je prišel na kraj najemnik lokala, ga je neznani moški napadel, nato pa zbežal. Sledi kazenska ovadba.

V diskoteki v Planini je nekdo obiskovalcu ukradel denarnico z dokumenti in denarjem, mobilni telefon znamke Samsung S5 in ključe osebnega avtomobila znamke Audi A3. Navedeni predmeti so bili odloženi na gostilniški pult. Oškodovan je za 500 evrov.

V nedeljo dopoldne je nekdo na počivališču Ravbarkomanda (v smeri proti Kopru) moškemu med čakanjem v vrsti za kavo ukradel etui z osebnimi dokumenti in denarnico. Oškodovan je za 350 evrov.

Ob 11.18 je na mejni prehod Jelšane pripeljal 42-letni Ljubljančan z neveljavnim vozniškim dovoljenjem (prepoved vožnje). Vozilo so mu zasegli, sledi mu obdolžilni predlog.

Popoldne je nekdo na portoroški plaži gostu iz Tržiča ukradel osebne dokumente, 350 evrov in mobilni telefon Samsung galaxy S3. oškodovan je za 900 evrov.

V Izoli je nekdo izpred trgovine ukradel moško gorsko kolo znamke Giant, tip ATX 870 ali 875, črno-sivo-modre-rdeče barve. Kolo je staro 15 let, vendar dobro vzdrževano, vredno 100 evrov.

Na železniški postaji v Divači je nekdo ukradel 250 metrov položenega kabla. Škode je za 2900 evrov.

V nedeljo ob 13. uri je prišlo do prometne nesreče med kolesarjem in motoristom. 35-letnega kolesarja iz Kopra so poškodovanega odpeljali v izolsko bolnišnico. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je 35-letni Koprčan s kolesom z motorjem vozil iz Izole priti Kopru. Pri tem naj bi ga kolesar prehiteval, ga oplazil, nato pa zapeljal v levo na skale. V tem primeru ni mogoče določiti odgovornosti za nesrečo, saj si izjave udeleženih nasprotujejo. Dejstvo je, da je prišlo med voznikoma do stika, kar je povzročilo padec kolesarja. Vse, ki bi kaj vedeli o nesreči zato prosijo, da pokličejo na 113 in policistom pomagajo razjasniti okoliščine.

Sorodni članki