Nenavadna nesreča kamiona

KRONIKA – V torek malo po 8. uri je 34-letni voznik tovornega avtomobila vozil po Piranski cesti v Kopru in z dvignjenim delom za prevoz tovora (keson) trčil v prometno tablo za razvrščanje pred krožnim križiščem. Pri tem je tovorni avtomobil dvignilo na zadnja kolesa, zaradi česar je zapeljal v desno in trčil v drevo ob cesti. Voznik je bil lažje telesno poškodovan. Deli odpadle prometne table so poškodovali osebni avtomobil, ki ga je vozil 44-letni voznik.

Na Kolombanu je med 16. in 18.45 uro neznani storilec vlomil skozi balkonska vrata v stanovanjsko hišo in ukradel 1.200 evrov gotovine.

Malo pred 21. uro je v Kopru 35-letni domačin s silo telesa vlomil drsna vrata trgovine in v notranjosti pripravil več kosov različnega orodja, ki ga je imel namen odvzeti. V tem času se je na parkirišče pripeljal varnostnik. Storilec je razbil eno od steklenih oken in skušal zbežati, pri tem pa je s kosom razbitega stekla zamahoval proti varnostniku in mu grozil. Varnostnik ga je kljub grožnjam obvladal in pridržal do prihoda policistov. Zoper storilca bo podana kazenska ovadba zaradi kaznivega dejanja velike tatvine (zagrožena kazen do 5 let zapora) in kaznivega dejanja ogrožanja varnosti (zagrožena denarna kazen ali zapor do 1 leta).

Sorodni članki