Na parkirišču trčila v peško

KRONIKA – V ponedeljek ob 14.35 se je zgodila hujša prometna nesreča v Bertokih. Policisti so ugotovili, da jo je povzročila 47-letna voznica osebnega avtomobila iz okolice Kopra, ki je zaradi nepravilnega premika z vozilom pri vzvratni vožnji iz parkirnega boksa pred vhodom v vrtec rahlo trčila v peško, 81-letno domačinko, ki je hodila po pločniku od trgovine v Bertokih proti vrtcu. Pri padcu na vozišče se je peška huje poškodovala (zlom zapestja in pretres možganov). Prometna nesreča se obravnava kot kaznivo dejanje povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti.

Ob 17.21 je v Hraščah pri Postojni 37-letni voznik osebnega avtomobila pričel prehitevati kombi, katerega je peljal 31-letni voznik, ki je že zavijal v levo. V trčenju se je kombi prevrnil na bok. Povzročitelj se je v nesreči lažje poškodoval, izdan mu je bil plačilni nalog.

Ob 23. uri so policisti na koncu izolske obvoznice ustavili 43-letnega voznika osebnega avtomobila, ki nima vozniškega dovoljenja. Zasegli so mu vozili, sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 23.14 so bili policisti obveščeni, da je v Kopru padel motorist. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je državljan Bolgarije, ki začasno prebiva v Kopru, vozil z motorjem po kolesarski stezi od Kopra proti železniški postaji in padel na pločniku. Nezavestnega so odpeljali v bolnišnico Izola. Odrejen mu je bil strokovni pregled za alkohol, mamila in zdravila. Po ugotovljenih poškodbah in analizi strokovnega pregleda sledi ustrezen ukrep.

Ob 23.17 so policisti v Kopru zasegli osebni avto 32-letnemu vozniku, ki nima vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 0.36 so policisti na cesti za Triban ustavili osebni avto, katerega je vozil voznik, doma iz Idrije. Alkotest mu je pokazal 1,04 mg, vozil je brez vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi mu obdolžilni predlog.

V torek zjutraj so policisti v Kopru vozniku iz Dekanov zasegli moped Zip 25, ker je predelan in dosega hitrost 64 km/h. Sledi mu obdolžilni predlog.

[slika je simbolična]

Sorodni članki