Na območju za pešce z motorjem oplazil otroka

KRONIKA – V torek ob 17.54 so policisti prijeli prijavo prometne nesreče v Piranu. Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da je 17-letnik iz okolice Portoroža vozil motorno kolo po Tartinijevem trgu, kjer so se igrali otroci. Pri tem je oplazil 5-letnega otroka. Ta je padel in se lažje poškodoval.

Ponoči je nekdo izpred bloka na Prisojah ukradel kolo z motorjem Piaggio Energy NRG MC2 50, reg. št. KP VT-66. Skuter je rumene barve, zadaj ima črn kovček, podrsan je po desnem boku in izpušni cevi. Ima unikaten črn sedež z rumenimi šivi in vgraviranim napisom “Bonomo”. Imel je zaklenjen volan in dokumente pod sedežem.

V Kopru je nekdo z osebnega avtomobila BMW ukradel vsa štiri kolesa. Lastnik je oškodovan za 1500 evrov.

V torek dopoldne so policisti v Bertokih zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja in neregistriranega motornega kolesa 31-letnemu vozniku zasegli vozilo. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 16.36 je varnostnik iz ene od koprskih trgovin obvestil policijo, da je zalotil osebo pri tatvini, ta pa jim skuša pobegniti. Policisti so na kraju prijeli 48-letnega domačina, ki je ukradel izdelek manjše vrednosti. Šel je mimo blagajne, ne da bi plačal. Varnostnik je pristopil do njega in ga povabil v prostore. Koprčan je po poti izdelek odložil in trdil, da ni ničesar storil. Po prihodu policistov na kraj se je ponovno razburil in pričel žalit policiste, ki so ga opozorili, da se naj umiri. Ker je nadaljeval s kršitvijo in želel zapustiti kraj, so mu izdali plačilni nalog po Zakonu o zasebnem varovanju. Odgovorna oseba je podala predlog za pregon, zato mu sledi kazenska ovadba.

Ob 19.58 so policisti na avtocesti od Postojne proti Obali, pred počivališčem Studenec, ustavili 29-letnega voznika tovornega vozila, državljana Madžarske, kateremu je preizkus z alkotestom pokazal 0,63 mg/l. Voznika so pridržali, sledil mu je obdolžilni predlog.

Izolski policisti so ob 23. uri zasegli vozilo 21-letnemu Pirančanu, kateri je vozil moped brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

Nekdo je ponoči vlomil v kolesarnico na Cesti na Markovec v Kopru. Ukradel je skuter Piaggio Zip 25, črne barve, star eno leto. Iz iste kolesarnice je bil ukraden še skuter Piaggio Zip 25, temno sive barve.

Sorodni članki