Mreženje goriških inovativnih podjetij

Več kot 25 podjetnikov iz 20 uveljavljenih podjetij iz Goriške regije se je 23. avgusta zbralo v NOE Cafe&Wine Bar v Šempetru pri Gorici, na srečanju, ki ga je organiziral Primorski tehnološki park. Osrednja tema dogodka so bili svetovni trendi inoviranja v malih in srednje velikih podjetjih. Dogodek se je zaključil z neformalnim mreženjem med udeleženci. V svetu se večja podjetja že poslužujejo metodologij vitkega inoviranja, značilna predvsem za svet startupov. Trend smo želeli razširiti tudi v našem okolju in ponuditi dogodek, ki je na eni strani povezal globalne startupe iz regije, uspešna podjetja, ki pristope vitkega inoviranja že uporabljajo, ter tiste, ki bi jim takšni pristopi prišli prav. Med udeleženci so bili predstavniki Hidrie, Intra Lighting, Soških elektrarn Nova Gorica, E3, Instrumentation Technologies in drugi.

‘Za globalni preboj je inoviranje ključnega pomena. Vendar le zavedanje o inovacijah ni dovolj. Dogodke, kot je bil včerajšnji z veseljem podpiram, saj spodbujajo izmenjavo izkušenj in tako preko prenosa novih znanj, rast celotne regije,’ je povedal g. Igor Lombar iz podjetja Spintec d.o.o.

MIT_2825

Razlike med klasičnim in vitkim inoviranjem ter odgovor na vprašanje »Česa se lahko ustaljena podjetja naučijo od uspešnih startupov?« je predstavil mag. Lojze Bertoncelj, iz podjetja 30Lean svetovalec in mentor hitrega, vitkega razvoja v že uveljavljenih organizacijah, kot so Petrol, Danfoss, Halcom, Comtrade, SRC, Sportina, Steklarna Hrastnik in druge. Kratkemu predavanju je sledila diskusija o pristopih inoviranja v slovenskih podjetjih. ‘Pogosto poslušamo o podjetjih kot so Google, Apple, mojstrih spodbujanja inovacij in napredka v svetu. V Sloveniji je na področju inoviranja potrebnega še veliko dela. V Goriški regiji je potenciala veliko, saj ste zgradili močno podjetniško skupnost, ki temelji na izmenjavi izkušenj in mentorstvu,’ pravi mag. Lojze Bertoncelj, 30Lean.

Sorodni članki