Motorist trčil v nasproti vozeči avtomobil

KRONIKA – V soboto ob 16.47 so bili na policiji obveščeni o prometni nesreči na cesti proti mejnemu prehodu Dragonja. Policisti so na kraju ugotovili, da je prometno nesrečo povzročil 62-letni voznik motornega kolesa iz okolice Idrije. Ta je zaradi vožnje po nasprotnem pasu trčil v osebni avto, ki ga je nasproti vozil 48-letni državljan Hrvaške. Motorista je po trčenju odbilo nazaj na desno smerno vozišče, kjer je trčil še v osebni avto, katerega je peljala 68-letna voznica iz Gažona. Motorist se je v nesreči huje poškodoval, sledi mu plačilni nalog in poročilo na okrožno državno tožilstvo.

V soboto ob 4.03 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na Šmarski cesti v Kopru. 54-letni Pirančan je peljal osebni avtomobil proti Šmarjam. Ko je peljal skozi križišče v Kopru, mu je pred vozilo, približno 14 metrov po prehodu za pešce, z desne strani nenadoma stopil pešec, 41-letni Koprčan. Voznik je trčil vanj. Pešca so huje poškodovanega odpeljali v izolsko bolnišnico, policisti so mu izdali plačilni nalog.

Ponoči je nekdo vlomil v poslovni prostor v Hrpeljah. Pregledal je prostore različnih podjetij in odnesel najprej za 500 evrov različnih avtomobilskih delov in lovski nož, nato je vlomil v dva avtomata za tople napitke in povzročil za 300 evrov škode, zatem pa je vlomi še v eno halo, od koder pa nič odnesel.

Nekaj minut pred 13. uro je bila prometna nesreča na Kozini. 50-letni voznik motornega kolesa iz Kranja je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnji del osebnega avtomobila, katerega je vozil 27-letni državljan Italije. Motorist je padel in se lažje poškodoval. V prometni nesreči je bil posredno udeležen še 55-letni voznik motornega kolesa, ki je pripeljal mimo, v njegov motor pa je priletelo nekaj delov drugega motorja. Voznik ni bil poškodovan. Povzročitelju sledi plačilni nalog.

Nekdo je v Postojni vlomil v osebni avto. Lastniku, doma z Obale, so ukradli osebne dokumente, gotovino in sončna očala. Oškodovan je za 700 evrov.

Nekdo je pri Sežani vlomil v barako na njivi in iz nje odnesel komplet akumulatorski pastir z napajalnikom in sončno celico ter nekaj kosov ročnega orodja. Lastnik je oškodovan za 450 evrov.

Nekdo je vlomil v stanovanjsko hišo v vasi pri Sežani. Lastnikom so odnesli 200 evrov gotovine in zlatnino (uhani, prstani, verižice). Policisti nadaljujejo z zbiranjem informacij o storilcih.

V nedeljo zjutraj je državljan Bolgarije prijavil, da je nekdo na počivališču Lom (proti Kopru) pristopil do njega pod pretvezo, da je z vozilom nekaj narobe. Preusmeril je njegovo pozornost, medtem pa je drugi storilec iz vozila ukradel torbico z dokumenti in denarjem. Oškodovan je za 750 evrov. Pozneje so policisti dokumente oškodovanca našli in mu jih vrnili.

Na Šaredu je nekdo ukradel kombinirano kosilnico BSC Ferrari Bladerunner, vredno 2000 evrov.

V Piranu je nekdo ponoči s kolesa z motorjem Piaggo Zip ukradel dve plastiki, vredni 200 evrov.

V Šmarjah je nekdo vlomil v župnijo, od koder je ukradel 450 evrov gotovine.

Ob 12.52 je v Strunjanu 84-letni voznik osebnega avtomobila iz Ljubljane zaradi nepravilne strani vožnje zapeljal desno s ceste in 2,5 metrov v globino ter se prevrnil na streho. Voznik se je v nesreči huje poškodoval.

Ob 20.42 je na cesti med Sečovljami in Dragonjo 36-letna voznica zaradi nepravilne strani vožnje zapeljala v obcestni jarek in se z vozilom prevrnila na streho. V vozilu je bil še 5-letni otrok. V nesreči ni bil nihče poškodovan, voznici pa je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.96 mg/l. Sledi ji obdolžilni predlog.

Sorodni članki