Motorist padel z neregistriranim mopedom

KRONIKA – V petek zvečer so bili policisti obveščeni, da je na Belvederju poškodovan voznik motornega kolesa. 36-letni Pirančan je prevozil zaznamovan prehod za pešce na hitrostni oviri, nakar je zapeljal ob desni rob in v jarek. Čelade ni uporabljal, motorno kolo pa ni registrirano. Voznik tudi nima vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, Pirančanu pa sledi obdolžilni predlog. Na mejnem prehodu Starod so policisti pri državljanu Avstrije našli 3,86 gramov konoplje. Prepovedano drogo so mu zasegli. Sledil je hitri postopek z odločbo.

Popoldne je nekdo v Ankaranu gostu, medtem ko je bil v vodi, ukradel nahrbtnik, v katerem je imel mobilni telefon Nokia, 20 evrov in ključe hotelske sobe.

Na Spodnjih Škofijah je nekdo izpred delavnice ukradel moped, reg. št. KP LD-64. Kontaktni ključ je bil v ključavnici, pod sedežem pa so bili dokumenti mopeda, zavarovalna polica in čelada. Lastnik je oškodovan za 1.600 evrov.

Koprski policisti so zasegli skuter 38-letniku, ker so ugotovili, da je predelan. Sledi mu obdolžilni predlog.

V Kopru je nekdo vlomil v dve kleti na Krpanovi ulici. Ukradel je vrtalnik Iskra (vreden 100 evrov) in zadnje kolo ter sedež s kolesa znamke Cult (vreden 200 evrov).

V soboto ob 10.30 so imeli koprski policisti na Ankaranski cesti v postopku voznika kolesa z motorjem (do 25 km/h) Piaggio Zip. Zaradi prekoračitve največje konstrukcijske hitrosti je bil odrejen izredni tehnični pregled in ugotovljeno, da dejansko presega konstrukcijsko hitrost (50 km/h). Kolo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Na mejnem prehodu Jelšane so policisti slovenskemu državljanu zasegli ponarejeno vinjeto. Sledi mu kazenska ovadba.

Ankarančan je prijavil, da mu je nekdo v Kopru ukradel motorno kolo KTM-690 supermoto, črno-oranžne barve, reg. št. LJ T5-1R. Vozilo je bilo parkirano na tržnici v Kopru, vredno je 3500 evrov.

V koprskem trgovskem centru je varnostnik prijel pri tatvini oblačil moškega in žensko ter ju zadržal do prihoda policistov. Oblačila so bila vredna 113 evrov, moškemu iz Izole sledi kazenska ovadba.
V nedeljo pol ure čez polnoč so policisti v Portorožu odredili pridržanje gostu iz Vuzenice, ki je plezal preko varovalne ograje in ni upošteval navodil varnostnika. Ob interveniranju policistov ni prenehal s kršitvijo. Zoper njega so uporabili prisilna sredstva, sledi pa mu plačilni nalog.

V Jagodju (Izola) je nekdo s stopnišča bloka ukradel otroški voziček zelene barve, znamke Baby Lux, vreden 400 evrov.

V Kobjeglavi je nekdo vlomil v gostilno in ukradel profesionalno salamoreznico znamke Berkel, vredno 5000 evrov.

V Pivki so policisti dopoldne zasegli neregistrirano kolo z motorjem Gillera 40, ki ga je vozil voznik iz Nove Gorice. Voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

Zvečer so policisti na počivališču Studenec ustavili državljana Romunije, ki se je pripeljal z bolgarskim kombijem Mercedes Sprinter. Voznik je izročil ponarejeno prometno dovoljenje vozila. Vozilo so izločili iz prometa, voznika pa kazensko ovadili.

[slika je simbolična]

Sorodni članki