Motorist in sopotnik padla pri bežanju pred policisti

KRONIKA – V soboto ob 23.56 so policisti po Ankaranski cesti v Kopru z vozilom sledili vozniku motornega kolesa, ki se na svetlobne in zvočne znake policistov ni ustavil. Čez dve minuti je voznik skuterja s sopotnikom padel, ko je v Serminu zavijal na kolesarsko stezo. 21-letni voznik se je pri padcu huje poškodoval, njegov 23-letni sopotnik pa je preskočil ograjo in stekel proti Bertokom, kjer so ga policisti prijeli. Vozniku je alkotest pokazal 0,38 mg/l alkohola. Voznik in sopotnik nista uporabljala varnostne čelade.

V Hrušici pri Podgradu je nekdo z dvorišča izpred stanovanjske hiše ukradel osebni avtomobil znamke Citroen Xantia 2.0 HDI, reg. št. LJ N3-192, svetlo sive kovinske barve, letnik 1999. V vozilu so bili kontaktni ključi, prometno dovoljenje in zavarovalna polica.

Koprski policisti so obravnavali nasilje v družini. Moškemu, ki že dalj časa izvaja psihično in fizično nasilje nad partnerico, so izrekli prepoved približevanja, sledi mu kazenska ovadba.

V petek ob 15.22 je 44-letni voznik osebnega avtomobila iz Trsta vozil od Italije proti Divači. V desnem ovinku je zapeljal naravnost in na nasprotni vozni pas. V tem trenutku je z nasprotne strani pripeljal 70-letni voznik osebnega avtomobila iz Trsta, v katerega je čelno trčil. V vozilu povzročitelja sta bila voznik in 77-letna sopotnica huje telesno poškodovana, v vozilu oškodovanca pa je bila ena sopotnica lažje poškodovana.

Zvečer so policisti na počivališču Studenec imeli v postopku voznika kombija, 40-letnega državljana Romunije. Pri sebi ni imel vozniškega dovoljenja in drugega osebnega dokumenta, tehnični list za vozilo je bil ponarejen, v vozilu pa je bilo več oseb kot je dovoljeno. Izrekli so mu globo in vozilo izločili iz prometa, sledi mu kazenska ovadba zaradi ponarejanja.

V Sežani je nekdo ukradel motorno kolo Sym, 300 ccm, reg. št. DS97762, leto izdelave 2010.

V soboto okoli 12. ure so na policiji prejeli prijavo, da ženska berači v centru Kopra. Policisti so na kraju dobili 34-letni državljanko Romunije. Izdali so ji globo po 9/1 ZJRM-1 (beračenje), katero je plačala na kraju.

Zvečer so policisti v lokalu v Spodnjih Škofijah odredili pridržanje 56-letnemu moškemu z Laškega, ki ni upošteval ukazov in ni prenehal s kršitvami javnega reda im miru. Izdan mu je bil plačilni nalog (po 7/1, 7/2 in 22/1 ZJRM-1).

V Kopru so ponoči vlomili v stanovanje in lastnikom odnesli več mobilnih telefonov, tabličnih in prenosnih računalnikov, nekaj zlatnine in gotovino v znesku 5000 evrov. Skupne škode je za približno 13.000 evrov.

Iz barke, privezane v mandraču Valdoltra, so ukradli izvenkrmni motor znamke Yamaha. Nato so izvenkrmni motor znamke Tohatsu ukradli še z barke, ki je bila na bližnjem privezu. Lastnika sta oškodovana za 1.200 in 1.000 evrov.

V nedeljo ob 11.45 je povzročil prometno nesrečo 23-letni voznik osebnega avtomobila, ki je peljal od Dragonje proti Sečovljam. Dohitel je 74-letnega kolesarja iz Kopra, ki je vozil po sredini ceste ob prekinjeni sredinski črti in je nameraval zaviti levo na njivo. Voznik avtomobila ga je začel prehitevati, zaradi česar je prišlo do trka. Kolesar je padel in se huje poškodoval. Odpeljal so ga v bolnišnico. Povzročitelju sledi kazenska ovadba.

Sorodni članki