Motorist bežal pred policisti

KRONIKA – V sredo okoli 17. ure so policisti v Kopru na Kidričevi dohiteli voznika kolesa z motorjem. Ustavljali so ga že pred tem, vendar na znak policista ni ustavil in je nadaljeval z vožnjo pod podvoz na Ulici 15. maja, nato pa preko parkirišča Bonifika. Policisti so zapeljali za njim s sireno in zvočnimi signali ter ga tako poskušali ustaviti. Voznik je nadaljeval z vožnjo po Cesti Zore Perello Godina na krožišče pri tržnici, kjer je padel, se pobral in nadaljeval z begom proti tržnici. Po Pristaniški je nadaljeval beg do Taverne, kjer so ga prijeli. Pri tem so policisti uporabili tudi fizično silo in sredstva za vezanje in vklepanje. Na kraju so ugotovili identiteto 34-letnega voznika. Odredili so izredni tehnični pregled za vozilo ter strokovni pregled za alkohol, zdravila in mamila za voznika. Koprčana so pridržali, sledi mu kazenska ovadba za kaznivo dejanje nevarne vožnje.

V sredo dopoldne so koprski policisti zasegli vozilo 35-letnemu vozniku, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

Iz tovarne pri Pivki je nekdo ukradel 160 metrov 4-žilnega kabla in 2 električni kovinski omarici, s čimer je podjetje oškodoval za 2.000 evrov.

V Postojni je nekdo vlomil v klet bloka in ukradel sivo-belo kolo znamke Nakamura. Skupne škode je za 500 evrov.

V centru Kopra je nekdo ponoči vlomil v lokal, od koder je ukradel približno 500 evrov gotovine.

Sorodni članki