Kupoval je drogo in bil okraden

KRONIKA – V petek ob 23.43 so bili policisti obveščeni o drzni tatvini v Portorožu. Kaznivega dejanja sta osumljena 29- in 30-letna Pirančana, katerima so policisti še isti dan odvzeli prostost. Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da je državljan Avstrije nekaj kupoval. Ko je odprl denarnico, mu je eden od osumljencev vzel 50 evrov in zbežal. Oškodovanec se je pognal za njim, in ga dohitel, zatem pa so se pri tržnici stepli. Pričela sta se prerivati, to pa so videli že policisti, ki so oba osumljena prijeli. Pri mlajšemu so našli s tobaku primešane rastlinske delce, ki so dajali močan vonj po prepovedani drogi. Zaradi suma, da gre za prepovedano drogo konoplja, so mu vrečko zasegli. Bankovec so prav tako zasegli. Državljanu Avstrije je bil izdan plačilni nalog, 29-letniku sledi hitri postopek (po 33/2 ZPPPD), obema osumljenima pa kazenska ovadba zaradi drzne tatvine.

Pozno zvečer so policisti v Kopru ustavili 52-letnega Izola z osebnim avtomobilom. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0.76 mg/l. Ker se z rezultatom preizkusa ni strinjal, mu je bil odrejen še strokovni pregled, katerega pa je odločno odklonil. Odredili so mu pridržanje, mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Sledi mu obdolžilni predlog.

V soboto ob 4. uri so policisti v Kopru ustavili 41-letnega voznika motornega kolesa, kateremu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,92 mg/l alkohola. Odredili so mu pridržanje, sledi mu obdolžilni predlog.

Nekdo je vlomil v lokal v Simonovem zalivu, od koder je odnesel 150 evrov bankovcev in 150 evrov kovancev.

Dopoldne je na mejni prehod Dragonja pripeljal 32-letni Ljubljančan, za katerega so policisti ugotovili, da ima ukrep prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja. Vozilo in ključe vozila so mu zasegli, prav tako tudi vozniško dovoljenje, prometno dovoljenje in registrske tablice. Sledi mu obdolžilni predlog.

Državljanu Nemčije je nekdo v Škofijah ukradel nezaklenjeno kolo znamke KTM, bele barve, vredno 700 evrov.

V Pivki je nekdo vlomil v osebni avto in lastnici odnesel žensko torbo z osebnimi dokumenti. Oškodovana je za 300 evrov.

V Piranu je nekdo od 14. 6. 2016 do 16. 6. 2016 vstopil v hišo skozi odklenjena garažna vrata in vse pregledal. Iz spalnice je ukradel 4 zlate prstane, 2 zlati zapestnici in 2 zlati verižici. Lastniki so oškodovani za približno 5.000 evrov.

V nedeljo ob 0.46 je na Šmarski cesti proti Kopru vijugal voznik osebnega avtomobila, zato so ga policisti ustavili. 56-letnemu državljanu Italije je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.99 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

V Portorožu je nekdo Ljubljančanu ukradel nahrbtnik, v katerem je imel 300 evrov, bančni kartici, osebno izkaznico, telefon HTC, ključ stanovanja in fotoaparat znamke Leica. Oškodovan je za približno 1.500 evrov.

V Luciji je nekdo s kleti ukradel kolo znamke Specialized enduro, s karbonskim okvirjem, rdeče-črno-bele barve, vredno 1.700 evrov.

Sorodni članki