Kronika: 30.11.2022

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 48 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 142 klicev. Obravnavali so  13  prometnih  nesreč  z  materialno  škodo  in 2 z lažjimi poškodbami, zasegli  so  1 vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 2 vloma in 4 tatvine, zaradi kršitev javnega reda sta bili 2 intervenciji.

Policisti  so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjih 24ih urah obravnavali 55 nezakonitih prehodov državne meje.

Na gradbišču pri Podpeči je nekdo ukradel 6 prometnih znakov.

V  Luciji  je  nekdo  vlomil v kamp prikolico, jo poškodoval, odnesel pa ni nič.

Ob 14.50 je 77-letni voznik osebnega avtomobila v Kopru na prehodu za pešce trčil  v 20-letnega pešca. Pešec se je pri tem lažje poškodoval, vozniku je bil izdan plačilni nalog.

V Pradah so popoldan zasegli moped 18-letniku, ker je vozil brez vozniškega dovoljenje, moped je neregistriran in tehnično neizpraven. Sledi obdolžilni predlog.

Ob  22.  uri  nas je poklical občan in prijavil, da v Kopru, na Vanganelski cesti,  nekdo  pred  trgovino nekaj sumljivega počne. Policisti so odšli na kraj,  opažen  je bil moški, ki je pobegnil. Prijeli so ga na Šmarski cesti in  ugotovili  identiteto  20-letnika  z okolice Kopra. Pri sebi je imel še dobrih  80  g  rjavo  zelenih  posušenih  rastlinskih  delcev,  mlinček  in tehtnico.  V  nadaljevanju  je  bilo  ugotovljeno,  da  je pred trgovino na Vanganelski  skuter, s katerim je osumljeni pred pobegom padel. Skuter nima vidne  številke  šasije. Po opravljenih vseh policijskih postopkih mu sledi kazenska ovadba.

Sorodni članki