Kronika: 29.11.2022

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 57 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 132 klicev. Obravnavali so  13  prometnih  nesreč  z  materialno škodo in 2 z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali 5 vlomov in 3 tatvine, zaradi kršitev javnega reda so bile 3 intervencije. Policisti  so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjih 24ih urah obravnavali 97 nezakonitih prehodov državne meje.

Dopoldan  se je v Sečovljah zaradi neprilagojene hitrosti prevrnilo tovorno vozilo. Voznik in sopotnik sta bila lažje poškodovana, vozniku je bil izdan plačilni nalog. Cesta je bila ponovno odprta ob 11.44.

Vlomi jeseni in pozimi

V  Šmarjah so vlomili v hišo. Odnesli niso nič, saj je storilca pregnal alarm.

Storilci  se  pripravijo  na izvršitev kaznivega dejanja. Opazujejo hiše in navade  stanovalcev,  vlamljajo pa največkrat v zgodnjih večernih urah in v tiste  hiše, v katerih očitno ni nikogar. Občane pozivamo, da nas obveščajo o  pojavu  sumljivih  vozil  in  oseb, ki si ogledujejo hiše in bi se lahko pripravljali na izvršitev kaznivega dejanja. Podatki o znamki in registrski tablici  vozila ali opis sumljive osebe ob morebitnem kasnejšem vlomu lahko bistveno  pripomore k uspešni preiskavi kaznivega dejanja. Svetujemo, da ob temnih  delih  dneva,  tudi  če  od doma odidete le za krajši čas (sprehod, odhod  v  trgovino  ipd.),  v  hiši  pustite prižgano luč, televizijski ali radijski sprejemnik – hiša naj ne daje videza, kot da v njej ni nikogar. Ob daljši odsotnosti poprosite sosede, naj bodo pozorni na sumljive okoliščine in o tem obveščajo policiste.

Storilci  iz  stanovanjskih  hiš  kradejo  denar in nakit, ki ga pogosto še vedno   najdejo   na  predvidljivih  in  lahko  dostopnih  mestih.  Občanom svetujemo,  da  doma ne hranijo večje vsote gotovine in vrednejšega nakita. Vsakomur,  ki  bi  postal  žrtev  vloma, policisti svetujemo, naj nas o tem takoj  obvesti  na  številko  113. Oškodovanci naj do prihoda policistov ne vstopajo v prostor, ker je storilec lahko še vedno v objektu, uničile pa bi se  tudi  sledi,  ki  bi  lahko  pripeljale  do odkritja storilca kaznivega dejanja.

Sorodni članki