Kronika 30.01.2017

27.01.
V Luciji so policisti ustavili osebni avtomobil BMW, ki ga je vozil 16-letnik. Ta ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja B kategorije, saj še ne izpolnjuje pogojev za njegovo pridobitev. Vozilo so mu zasegli, prav tako registrski tablici, sledi mu sledi obdolžilni predlog po 56/8-1 Zvoz.

V Pradah so ustavili 49-letnega voznika iz Kopra, ki nima vozniškega dovoljenja, alkotest pa mu je pokazal 0,45 mg/l. Vozilo, ki je odjavljeno iz prometa od februarja 2016, so mu zasegli, sledi mu obdolžilni predlog.

28.01.
Ob 4.45 pa so v Kopru na Dolinski ustavili osebni avto, katerega je vozil 31-letni Koprčan. Alkotest mu je pokazal 0,81 mg/l alkohola, voznik pa ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi mu obdolžilni predlog.

V Jagodju je nekdo vlomil v večstanovanjsko hišo. Pregledal je vse prostore, zatem pa odnesel poslovno bančno kartico, več kosov nakita iz rumene in bele kovine (1.200 evrov), moško zapestno uro Diesel (50 evrov)… Nadaljuje se zbiranje obvestil.

V Kopru na Markovcu je nekdo vlomil v stanovanje in lastnikom ukradel več kosov zlata.

Na Plavjah pa je neznanec med 21. 1. 2017 in 28. 1. 2017 vlomil v hišo in iz nje ukradel denar in zlatnino, v skupni vrednosti 5.000 evrov.

Ob 24.14 so policisti na relaciji Pivka – Kal – Košana vozili za osebnim vozilom R-5, ki ni hotel ustaviti, kljub temu, da je bil večkrat pravilno ustavljan s svetlobnimi in zvočnimi znaki. V bližini križišča za Narin, na makadamski cesti, se je vozilo ustavilo, saj so mu policisti s službenim vozilom zaprli pot z nasprotne strani. Voznik in sopotnik sta zbežala proti gozdu, tretji je ostal na kraju. V pogovoru so policisti ugotovili, da gre za 15-letnega domačina, pobegnila pa sta enako star sopotnik in leto mlajši, torej 14-letni, voznik. Za mladoletnika so policisti preverili na naslovu bivanja, kjer ju ni bilo, zato so sprožili iskalno akcijo, v katero se je takoj vključilo več patrulj, saj sta maldoletnika zbežala v gozd (v mrazu in temi), nihče od njiju pa ni bil dosegljiv na GSM. Okoli 1.30 so nas starši obvestili, da sta otroka prišla sama domov. Policisti so tudi z njima opravili razgovor. Vozilo so zasegli, 14-letniku pa sledi obdolžilni predlog.

Istočasno, med opravljanjem nalog iz prejšnjega odstavka, pa so ob 00.05 uri policisti vozili za voznikom motornega kolesa, ki je bežal proti Narinu. Policisti so ga večkrat ustavljali s svetlobnimi in zvočnimi znaki, vendar je vožnjo nadaljeval. Ko je pripeljal do hiš v vasi Narin, je zaradi prevelike hitrosti in ledu v levem ovinku zdrsnil in motorno kolo položil na levi bok. Ob preverjanju pogojev za udeležbo v cestnem prometu je bilo ugotovljeno, da je motorno kolo vozil 16-letnik, prav tako domačin, ki ne poseduje vozniškega dovoljenja. V prometni nesreči (zdrsu na bok) ni bil telesno poškodovan, prav tako ni bilo poškodovano motorno kolo znamke Piaggio, tip liberty. Vozilo so mu zasegli, vozniku pa sledi obdolžilni predlog.

29.01.
Ob 2.25 so v Ilirski Bistrici na Bazoviški ustavili in kontrolirali domačina, 33-letnega voznika osebnega avtomobila. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0.72 mg/l. ker se z rezultatom ni strinjal, mu je bil odrejen strokovni pregled, ki je bil tudi opravljen. Voznik se je več čas med postopkom vedel nedostojno, zmerjal, žalil policiste in jim grozil. Sledi mu obdolžilni predlog in plačilni nalog.

V vasi Bač pri ilirski Bistrici je nekdo vlomil v hišo, od koder je odnesel približno 600 evrov gotovine in za 3000 evrov zlatega nakita.

Ob 12.50 je 20-letnik v Dutovljah vozil osebni avto. V levem ovinku se mu je na vozišče opotekel 51-letni pešec, katerega je zadel z desnim zunanjim ogledalom. Pešec je padel in se huje poškodoval (zlom golenice). Oba so preizkusili z alkotestom, pešcu je pokazal 0,75 mg/l. Sledi mu posebni plačilni nalog (po 9. odstavku, 83 čl. v zvezi z 3. odstavkom ZPrCP).

30.01.
V Luciji je nekdo ponoči vlomil v gostinski lokal. Ukradel je približno 1000 evrov gotovine iz blagajne in natakarsko denarnico z gotovino.

Nekdo je ponoči vlomil tudi v lokal v Kopru, kjer je poskušal izruvati sef, vendar mu to ni uspelo, zato je od dejanja odstopil.

Sorodni članki