Kronika: 29.06.2023

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24-ih urah intervenirali v 58 primerih in na številko 113 prejeli skupno 211 klicev. Obravnavali so eno prometno nesrečo v kateri je bila ena oseba huje telesno poškodovana, dve prometni nesreči v katerih sta bili dve osebi lažje telesno poškodovani in sedem prometnih nesreč z materialno škodo. S področja kriminalitete so obravnavali en vlom, tri tatvine in dve poškodovanji tuje stvari. Zaradi kršitev javnega reda so policisti posredovali osemkrat. Policisti  so na območju Policijske uprave Koper obravnavali 12 nezakonitih prehodov državne meje.

V  Kopru pri Žusterni je neznani storilec ukradel moped Piaggio Zip 25 sive barve  reg.  št. KP6A-C2 z dokumenti mopeda in motoristično čelado. Vse, ki bi  omenjeni moped kje opazili naprošamo, da pokličejo na št. 113, tel. št. PP Koper 05 611-67-00 ali anonimni telefon policije 08-1200.

Ob  13.20  uri  se  je  38-letni  drž.  Srbije  z  osebnim  avtomobilom  iz bencinskega servisa na Bivju vključeval na prednostno cesto Bivje – Bertoki in  pri  tem  izsilil  prednost 55-letnemu vozniku motornega kolesa doma iz okolice  Kopra,  ter  trčil  v  voznika  motornega kolesa. Voznik motornega kolesa  in  16-letni  sopotnik na motornem kolesu sta padla po vozišču, pri čemer  sopotnik  ni  bil poškodovan, za voznika motornega kolesa pa obstaja sum,  da  je  bil  v nesreči huje telesno poškodovan in je bil z reševalnim vozilom  odpeljan  v  bolnico Izola. 38-letniku so policisti odredili hitri test  za  droge,  ki  je  bil  pozitiven,  zato mu je bil odrejen strokovni pregled,  ki  pa  ga  je  odklonil.  Zanj  so  odredili  pridržanje  zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti pa ga bodo kazensko ovadili.

Ob  13.55  uri voznica 36-letna voznica osebnega avtomobila doma iz okolice Kopra  vozila  iz  smeri  Kampela  proti Kopru in pri odcepu za Partizansko ulico  zaradi  prekratke  varnostne  razdalje  trčila v zadnji del osebnega avtomobila,  ki  ga  je vozil 52-letnik doma iz okolice Kopra. V nesreči ni bil  nihče  telesno  poškodovan povzročiteljici pa bo izdan plačilni nalog. Med  postopkom je 52-letnik s kraja peš zbežal in je bil izsleden v lokalu, kjer  je že užival alkoholne pijače. Policisti so mu odredili hitri test na droge,  ki je bil pozitiven, prav tako mu je bil odrejen strokovni pregled, ki  ga  je  odklonil.  Nadalje je bilo ugotovljeno, da je 52-letnik vozil v času  veljavnega  ukrepa  prepovedi  vožnje, zaradi česar so mu vozilu tudi zasegli.   Zoper  njega  bo  napisan  obdolžilni  predlog  za  več  kršitev (zapustitev  kraja prometne nesreče, uživanje alkohola po prometni nesreči, vožnje   v   času   veljavnega  ukrepa  prenehanja  veljavnosti  vozniškega dovoljenja,  vožnje  pod  vplivom  prepovedanih  drog,  poteka  veljavnosti zavarovanja osebnega avtomobila in prometnega dovoljenja).

Sorodni članki