Koprska kopališča v poletje z več novostmi

Poletje je tu, šolarji so šolske torbe odvrgli v kot, kopalna sezona je že v polnem teku. Mestna občina Koper je poskrbela za nekaj novosti na kopališčih, ki bodo občankam in občanom ter obiskovalcem in turistom pričarale še prijetnejši čas ob morju.

Ob začetku kopalne sezone, ki se je sicer uradno začela že 1. junija, je Marjetica Koper na Mestnem kopališču Koper popravila del dotrajanih betonskih površin in opravila vsa potrebna vzdrževalna dela. Med drugim je pobarvala pomole in betonske površine ter obnovila lesene površine, očistila stopnice za bolj varen dostop do morja, postavila baraže in splave ter obrezala drevesa in pokosila travo.

Na Kopališču Žusterna večjih posegov ni opravljala, saj plažo jeseni čaka temeljita prenova. Je pa olimpijski bazen to poletje za obiskovalce odprt od ponedeljka do petka med 6. in 20. uro, ob sobotah in nedeljah ter praznikih pa med 8. do 18. uro. Vstop je za otroke, mlajše od štirih let brezplačen, za otroke do 14 let, dijake, študente in upokojence znaša vstopnica tri evre, za vse ostale pa pet evrov.

Nekaj več novosti je doletelo obmorski park med ustjem Badaševice in Žusterno, ki bo v letošnjem poletju prijaznejši do lastnikov psov. V parku je zadrževanje psov sicer prepovedano, a je letos občina del parka namenila kopanju naših štirinožnih prijateljev. Marjetica Koper je pasjo plažo uredila v že obstoječem zalivu na vzhodnem delu parka, blizu ustja Badaševice. Dostop do pasje plaže je omogočen s semedelske strani, medtem ko psi še vedno niso dovoljeni od pasje plaže dalje proti Žusterni, na kar bodo opozarjale lične table.

Obmorski park bo to sezono obogaten s tuši, izposoja ležalnikov je mogoča samo na Mestnem kopališču Koper, in sicer za pet evrov na dan. Ob tem naj poudarimo, da zaradi varnosti kopalcev in tudi zalivalnega sistema nameščanje senčnikov v obmorskem parku ni dovoljeno.

Obiskovalcem obmorskega parka bo med poležavanjem v prvi polovici julija čas krajšala dobra glasba. Med borovci bo svoj mobilni poletni studio namestila najbolj poslušana lokalna radijska postaja, Radio Capris. Poleg aktualnih uspešnic bodo gostili zanimive goste, mimoidoče pa bodo razveseljevali tudi s priložnostnimi nagradnimi igrami.

Za bolj aktivne bo v naslednjih dneh v bližnjem Centru vodnih športov znova na voljo Active Koper, ki bo letos ponujal različne vodne aktivnosti in zabavo za različne generacije uporabnikov. Na voljo bodo izposoja pedalinov, kajakov in supov ter adrenalinska doživetja, kot so vožnja z vodnim skuterjem, vodno tubo ali vodno banano in smučanje na vodi.

Sorodni članki