Kronika: 28.11.2022

Policisti  Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 176 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 412 klicev. Obravnavali so  28  prometnih  nesreč  z  materialno  škodo  in 3 z lažjimi poškodbami, zasegli  so  2 vozili. S področja kriminalitete so obravnavali 3 vlome in 4 tatvine, zaradi kršitev javnega reda je bilo 21 intervencij. Policisti   so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjem  vikendu obravnavali 290 nezakonitih prehodov državne meje.

25. 11.

V Kopru je nekdo vlomil v stanovanje in lastnici ukradel zlat nakit.

26. 11.

Ob  1.30  so  policisti  na  Šmarski  v  Kopru  ustavili 21-letnega voznika osebnega  avtomobila, ki je policistom v postopku izročil približno 4 grame posušenih  zeleno  rjavih  rastlinskih  delcev. Poslani bodo na analizo, po prejetih rezultatih sledi hitri postopek.

Ob  7.57  je  bilo  v  eni od ordinacij na Obalni cesti v Portorožu sprožen alarm.  Policijo  je  poklical  varnostnik, ki je opazil vlomilca, tekel za njim, medtem pa policistom sporočal lokacijo. Z Operativno-komunikacijskega centra  so  na  kraj takoj poslali več patrulj. Varnostnik je opazil, da je osumljenec  med begom odvrgel nekaj v morje. Policisti so pobeglega prijeli v  Portorožu  nekaj  minut  zatem,  nato  pa poklicali gasilce na pomoč pri iskanju odvrženega predmeta. Ti so v morju dejansko našli vlomilsko orodje. Za 46-letnega osumljenega bo podana kazenska ovadba.

V Portorožu je nekdo vlomil v počitniški objekt. Ukradel je menjalni denar.

Ob  19.20 nas je poklical udeleženec prometne nesreče in pojasnil, da mu je v križišču Cetore-Malije voznik osebnega avtomobila izsilil prednost, trčil vanj  in  dopeljal  s  kraja.  Vozilo  oškodovanca  je  po trčenju pristalo prevrnjeno  v  oljčniku,  voznik  pa  se  je lažje poškodoval. Policisti so izsledili voznika, odredili so mu strokovni pregled na alkohol, zdravila in droge.  58-letni povzročitelj nima vozniškega dovoljenja. Sledi mu kazenska ovadba za kaznivo dejanje zapustitev poškodovanca.


27. 11.

Ob 4. uri so v Kopru ustavili 22-letnega voznika osebnega avtomobila. Hitri test  za  droge je bil pozitiven na canabis in kokain, strokovni pregled je voznik odklonil. Sledi obdolžilni predlog.

Ob  9.30 je v Izoli 78-letni voznik osebnega avtomobila na prehodu za pešce spregledal  75-letnega  pešca  in  trčil  vanj.  Pešec je lažje poškodovan, vozniku je bil izdan plačilni nalog.

Zvečer  je  v  koprskem  lokalu  34-letnik  kršil  javni red in mir, ker mu natakarica  ni  želela  postreči  z  alkoholno pijačo, saj bil že močno pod vplivom  alkohola.  Vmešal  se je še gost lokala, ki ga je kršitelj udaril. Policisti so mu izdali plačilni nalog.


28. 11.

Nekaj  čez  polnoč  so  na  območju  Krkavč  ustavili  vozilo  Fiat Ducato, slovenske  registracije. Vozil ga je 24-letni državljan Srbije, v vozilu je bilo 20 oseb, ki so nelegalno prestopile državno mejo (12 državljanov Iraka in 8 državljanov Turčije). Postopki še potekajo.

V Hrvatinih je nekdo iz delovnega stroja iztočil 520 litrov goriva.

Sorodni članki