Kronika: 27.09.2022

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 75 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 189 klicev. Obravnavali so  15  prometnih  nesreč  z  materialno  škodo  in 2 z lažjimi poškodbami, zasegli  so  1 vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 2 vloma in 2 tatvini, zaradi kršitev javnega reda so bile 4 intervencije. Policisti  so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjih 24ih urah obravnavali 128 ilegalnih prehodov državne meje.

S  plovila,  privezanega  v  Seči, so ukradli izvenkrmni motor Mercury F20, reflektor,  sončni  kolektor  z  baterijo, kompas, sidrni motor z verigo in sidrom,  črpalko  za  vodo,  šest  bokobranov, tri rezervoarje za gorivo in platno za zapiranje krmnega dela. Škode je za 4000 evrov.

Ob  16.35  je  v  Kopru  na  Cesti  na  Markovec  49-letna voznica osebnega avtomobila  ustavila  pred  prehodom za pešce, ko ji je v zadnji del vozila trčil  voznik  motornega  kolesa.  Po  trčenju  ji je pokazal dovoljenje za prebivanje,  zatem  pa  zapustil  kraj.  Policisti  so z zbiranjem obvestil ugotovili,   da  je  motorno  kolo  last  33-letnika,  ki  nima  vozniškega dovoljenja.  Izdali  so  mu plačilni nalog (ker je posodil vozilo osebi, ki nima   vozniškega  dovoljenja).  Ugotovili  so  tudi,  da  je  motor  vozil 49-letnik,  prav  tako  brez  vozniškega  dovoljenja.  Sledi  mu obdolžilni predlog (zaradi neprilagojene hitrosti in pobega s kraja prometne nesreče).

Ob  17.10  smo bili obveščeni, da je pri Šaredu osebni avto zbil kolesarja, nato  pa  odpeljal  naprej.  Na  kraju je bilo ugotovljeno, da je 16-letnik vozil  kolo  od  Šareda  proti  Kortam,  ko ga je pričel prehitevati osebni avtomobil.  V  tem  trenutku je z nasprotne smeri pravilno pripeljalo drugo vozilo,  voznik,  ki  je prehiteval, pa je trčil v kolo, ker ni imel dovolj bočne  razdalje.  Kolesar  se je pri padcu poškodoval, odpeljali so ga v SB Izola.  Policisti  obravnavajo  kaznivo  dejanje  po 328/1 KZ-1 (zapustitev poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči).

Ponoči so vlomili v trgovino in v lokal v Kopru. Policisti opravljajo ogled kraja.

Sorodni članki