Kronika: 27.02.2024

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 42 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 151 klicev. Obravnavali so 4 prometne nesreče z materialno škodo in 1 z hudimi telesnimi poškodbami, zasegli so 2 vozili. S področja kriminalitete so obravnavali 2 vloma, 2 tatvini in kaznivo dejanje nasilništva. Zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v 2 primerih. Na območju PU Koper v zadnjih 24ih urah ni bilo nezakonitih prehodov državne meje.  

Dva neznana storilca sta včeraj ponoči, skozi vhodna vrata vlomila v gostinski lokal v Vanganelu ter iz blagajne odtujila 170 evrov gotovine. Policisti so opravili ogled, o storilcih še poizvedujejo. Sledi kazenska ovadba.

V zadnjih 3 dneh je neznanec iz gradbišča pri Škofijah odtujil 210 l goriva, iz gradbenega kontejnerja pa še različno delovno orodje. Škode je za 20.000 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Ob 11.52 so koprski prometni policisti na AC med Divačo in Kozino izmeril hitrost osebnemu avtomobilu, in sicer 224 km/h pri omejitvi 130 km/h. 50-letnemu vozniku je bil izdan plačilni nalog v višini 1200 evrov in 9 KT.

Piranski policisti so ob 13.30 v Seči ustavili 34-letnega voznika, ki je bil pozitiven na hitri test na prepovedane droge. Voznik je odklonil strokovni pregled, zato so mu policisti odvzeli vozniško dovoljenje in mu odredili pridržanje. Zanj bo podan še obdolžilni predlog.

Ob 15.14 so koprski prometni policisti pri Klancu ustavili 52-letnega voznika tovornega vozila, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja. Tujcu, ki ima sicer urejen status v Sloveniji je bila prepovedana nadaljnja vožnja in zaseženo vozilo, sledi še obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

V Luciji je bil ob 17.06 ustavljen 29-letni moški, ki je vozil predelan skuter Piaggio Zip. Moped so mu policisti zasegli in odredili izredni tehnični pregled. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog.

Ob 2.53 so koprski policisti posredovali na Markovcu, kjer sta se sprla soseda. Zaradi kaznivega dejanja nasilništva bodo kazensko ovadili 40-letnega domačina.

Sorodni članki