Kronika: 26.02.2024

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 125 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 533 klicev. Obravnavali so 14 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 z lažjimi poškodbami, zasegli so 1 vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 6 tatvin, 3 kazniva dejanja poškodovanja tuje stvari, 2 vloma in kaznivo dejanje nasilje v družini. Zaradi kršitve javnega reda in miru so policisti intervenirali v 8 primerih. Na območju PU Koper so policisti v zadnjem vikendu obravnavali 8 nezakonitih prehodov državne meje.  

Petek, 23. 2. 2024

Iz četrtka na petek je neznani storilec v Portorožu, skozi okno vlomil v hišo last 67-letnega moškega. Iz notranjosti je odtujil več kosov nakita. Sledi kazenska ovadba.

Ob 19.41 je nekdo v Kopru s pirotehničnim sredstvom poškodoval nabiralnik, omet in steklo nadstreška na hiši. Z dejanjem je 47-letnega lastnika oškodoval za 1000 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Ob 21.08 je 38-letni voznik na povezovalni cesti med Sečovljami in Dragonjo zaradi neprilagojene hitrosti z osebnim vozilom zapeljal izven vozišča in obstal v jarku. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 1,02 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, odrejeno mu je bilo pridržanje in zanj bo podan obdolžilni predlog.

Sobota, 24. 2. 2024

S petka na soboto je v Kopru neznani storilec, z ostrim predmetom poškodoval lak na dveh osebnih vozilih. Z dejanjem je 32-letnega in 52-letnega lastnika oškodoval za 500 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Ob 1.34 so koprski policisti v Hrvatinih ustavili 21-letnega voznika, ki je vozil osebno vozilo. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti (0,00 mg/l) in opravljen hitri test na prepovedane droge, ki je bil pozitiven za kanabis. Voznik je odrejen strokovni pregled odklonil zato mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, zanj pa bo podan obdolžilni predlog.

V Kopru so ob 2.09 ustavili 49-letno voznico, ki je vozila osebno vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Odrejen ji je bil preizkus alkoholiziranosti, rezultat ji je pokazal 0,76 mg/l. Voznico je bilo vozniško dovoljenje, zaseženo ji je bilo tudi vozilo. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 16.38 je v Bertokih 53-letni moški s svojo hojo oviral promet. Ob prihodu policistov se ni želel predstaviti in se je nedostojno vedel do njih. Po ugotovljeni identiteti, mu je bil zaradi kršitve CPP in JRM ter Zakona o osebni izkaznici izdan plačilni nalog. Ob 20.24 je močno opit kršitelj ponovno hodil po vozišču proti Sv. Antonu. Ker se ob prihodu policistov ni želel odstraniti z vozišča je bilo zanj odrejeno pridržanje, izdan mu je bil tudi plačilni nalog.

Ob 17.27 je v Škocjanu pes ugriznil 45-letnega moškega v nogo. 66-letni lastnici psa je bil izdan plačilni nalog.

Ob 17.39 je v Movražu pes ugriznil otroka v nogo. Za lastnika psa bo izdana odločba v hitrem postopku.
 
V večernem času je v Kopru neznani storilec, z osebnega vozila znamke BMW, odtujil vzvratno ogledalo. Z dejanjem je 27-letnega lastnika oškodoval za 450 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Nedelja, 25. 2. 2024

V zadnjih 10 dneh je neznanec iz kolesarnice v stanovanjskem bloku v Kopru odtujil moped Tomos Flexer 25, reg. št. KP 9E-J4. Škode je za 800 evrov, sledi kazenska ovadba.

Od srede 21. 2. 2024 dalje je neznani storilec v Kampelu vlomil v počitniško hišo in iz notranjosti odtujil več tehničnih predmetov. Škode je za 700 evrov. Policisti so opravili ogled, sledi kazenska ovadba.

Ob 12.25 je v Pradah pes ugriznil otroka v nogo. Zoper lastnico psa policisti vodijo hitri postopek z odločbo.

Ob 18.49 je na bencinski servis v Kopru pripeljal 23-letni voznik motornega kolesa, ki je v motorno kolo natočil gorivo, ki pa je iztekalo iz rezervoarja. Ko je voznik hotel speljati iz bencinskega servisa, je padel pri tem pa se je motorno kolo vnelo. Ogenj so pogasili delavci bencinskega servisa, voznik pa se je pri tem tudi lažje telesno poškodoval. V postopku so policisti ugotovili, da motorno kolo ni registrirano, niti zavarovano, zato so vozniku izdali plačilni nalog, zbirajo pa obvestila tudi o kaznivem dejanju povzročitve splošne nevarnosti. O ugotovitvah bodo policisti obvestili državno tožilstvo.

Ob 23.48 je v Dekanih prišlo do prometne nesreče s samoudeležbo. Policisti so na kraju ugotovili, da je 45-letni moški, ki se je v nesreči tudi lažje telesno poškodoval, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil oblast nad vozilom in trčil v ograjo ene od stanovanjskih hiš. Ker je alkotest vozniku pokazal rezultat 0,93 mg/l, so mu policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zoper njega pa sledi še obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Sorodni članki