Kronika: 27.02.2023

Policisti  Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 140 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 421 klicev. Obravnavali so  28  prometnih  nesreč  z  materialno  škodo  in 2 z lažjimi poškodbami, zasegli  so 3 vozila. S področja kriminalitete so obravnavali 3 vlome in 11 tatvin, zaradi kršitev javnega reda je bilo 15 intervencij. Policisti   so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjem  vikendu obravnavali 109 nezakonitih prehodov državne meje.

24. 2.

Na  Čevljarski  v  Kopru  je  zvečer  kričal moški, valjal se je po tleh in nadlegoval  mimoidoče. Policisti so izsledili 33-letnika, ki je pod vplivom alkohola  in  psihoaktivnih  snovi krši javni red. S kršitvijo ni prenehal, zato mu je bilo odrejeno pridržanje.

Ob  20.45  so  v  Izoli  zasegli osebni avtomobil 47-letnemu vozniku, ki je vozil  v  času  veljavnega  ukrepa  odvzema  vozniškega  dovoljenja.  Sledi obdolžilni predlog.

25. 2.

V Izoli je nekdo vlomil v tri kleti na Južni cesti. Iz prve je ukradel kolo znamke  Head,  5  parov  smuči  in  kovček  z ročnim orodjem (škode za 2000 evrov),  iz  druge  zložljivo električno kolo S-BIKE (vredno 700 evrov), iz tretje  pa  kolo  znamke  Kilimanjaro  (vredno 300 evrov). Naknadno je bilo ugotovljeno, da je vlomljeno še v dve kleti, če je bilo kaj odnešeno, se še ugotavlja.

Na  Grintovcu je nekdo vlomil v leseno barako, iz katere je ukradel motorno žago Stih in električno orodje, s tem pa lastnika oškodoval za 1000 evrov.

V  eni  od  koprskih  trgovin so zalotili moškega pri poskusu tatvine in ga zdržali  do  prihoda  policistov  na  kraj.  44-letnik  je bil agresiven do zaposlenega,  zatem pa tudi do policistov. Ker se ni umiril, so mu odredili pridržanje. Izdan mu je bil plačilni nalog.

V  Izoli  je  nekdo  iz  odklenjenega  kletnega  prostora  ukradel  mobilno klimatsko  napravo,  električni  stroj  za  poliranje, pralnik Kercher, dve majhni kolesi in razno orodje. Škode je približno za 1000 evrov.

26. 2.

Ob  2.45  smo dobili obvestilo, da skoti tunel Markovec vozilo močno vijuga po  cesti.  Policisti  so  vozilo izsledili in ustavili. Vozniku je odrejen preizkus  alkoholiziranosti  pokazal rezultat 0,58 mg/l. Z rezultatom se ni strinjal,  zato  so  mu  odredili  strokovni  pregled v SB Izola, tam pa je strokovni   pregled   odklonil.  Odrejeno  mu  je  bilo  pridržanje,  sledi obdolžilni predlog.

Iz  hladilnika  ene  od  restavracij  na  območju  Pirana  je nekdo ukradel alkoholne  pijače  višjega cenovnega razreda in s tem oškodoval podjetje za 1500 evrov.

Ob  15.40  so v Portorožu ustavili voznika skuterja Yamaha (do 25 km/h), ki je pripeljal mimo merilnika hitrosti 51 km/h. Uro  zatem  so  v  Luciji  ustavili  voznika  skuterja SYM (do 25 km/h), za katerega  so  prav  tako  posumili da presega največjo dovoljeno tovarniško hitrost. Za obe vozili je bil odrejen izredni tehnični pregled.

Sorodni članki