Kronika: 26.06.2023

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 195 primerih in na številko 113 prejeli skupno 668 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči v katerih sta bili dve osebi huje telesno poškodovani, dve prometni nesreči v katerih sta bili dve osebi lažje telesno poškodovanih in 33 prometnih nesreč z materialno škodo, zasegli so štiri vozila. S področja kriminalitete so obravnavali dve nasilji v družini, štiri vlome, pet tatvin in štiri poškodovanja tuje stvari. Zaradi kršitev javnega reda so policisti posredovali 30-krat in pridržali dve osebi. Policisti   so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjem  vikendu obravnavali 14 nezakonitih prehodov državne meje.

23.6.2023:

Policisti  so  posredovali v stanovanju v Izoli, kjer sta se sprla 46-letni moški in 44-letna partnerica. Policisti so ugotovili, da je moški dalj časa izvajal nasilje nad njo, zaradi česar sta se sprla, med sporom pa je ženska v  kuhinji  pograbila  nož  in  ga  večkrat  porezala, ter ga lažje telesno poškodovala.  46-letniku so policisti izrekli prepoved približevanja, zoper njega  pa  bodo  napisali  kazensko  ovadbo  za  kaznivo  dejanje Nasilje vdružini.  Prav  tako  bodo kazensko ovadili žensko za kaznivo dejanje lahke telesne poškodbe.

V  okolici  Portoroža  je neznani storilec  vlomil v skladišče podjetja, od koder pa ni ukradel ničesar.

Policisti  so  imeli na hitri cesti pred predorom Markovec iz smeri Izole v postopku  72-letnega  voznika  osebnega  avtomobila doma iz okolice Kranja, kateremu  je  zmanjkalo  goriva  v  vozilu.  Ugotovili  so,  da  vozila  ni zavaroval,  medtem  ko  je  odšel  po  gorivo,  prav tako mu je bil odrejen preizkus  alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,48 mg/l alkohola. Policisti so mu  izdali plačilni nalog po členih 63 in 105/4-3 ZPrCP, začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja.

Ob  17.19 uri je na interventno št. policije poklical občan in prijavil, da iz  smeri  Bertokov  proti  Sv.  Antonu  po  cesti  vijuga voznik skuterja. Policisti  so  voznika  ustavili  pri  Čežarjih  in  ugotovili,  da ga vozi 50-letni  državljan  Italije s prebivališčem v okolici Kopra. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1,42 mg/l alkohola. Policisti so voznika pridržali, zanj pa bo napisan obdolžilni predlog.

V  Izoli  so policisti ustavili 14-letnega voznika mopeda doma iz Izole, za katerega  so  ugotovili,  da  ne  poseduje  vozniškega dovoljenja. Moped so zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Ob  4.40  uri so policisti v Luciji ustavili 35-letnega voznika mopeda doma iz  Portoroža,  kateremu  so  odredili  preizkus  alkoholiziranosti,  ki je pokazala  0,96  mg/l  alkohola.  Med  postopkom  je omenjeni odvrgel manjšo plastično  posodico  v  katerem  je  bila  bela prašnata snov, katero so mu policisti  zasegli zaradi suma, da gre prepovedano drogo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola mu je bil izdan plačilni nalog po členu 105/4-4/2 ZPrCP, v kolikor   bo  analiza  vsebine  plastične  posodice  potrdila,  da  gre  za prepovedano  drogo,  pa  bodo zoper njega uvedli še hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

24.6.2023:
Policisti  bodo  ovadili  36-letnega  moškega  iz okolice Portoroža, ker je izvajal  nasilje  nad  32-letno  partnerko.  Moškemu  so  izrekli  prepoved približevanja  partnerici,  zoper njega pa bodo napisali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Nasilje v družini.

V  Kopru  je  45-letni domačin z neznanim predmetom razbil dve šipi lokala.
Policisti so storilca zaslišali, zoper njega bo napisana kazenska ovadba.

V  enem  od  hotelov v Portorožu je 36-letnik doma iz Litije pijan žalil in zmerjal  zaposlene,  se do njih neprimerno vedel in kršil hišni red, zaradi česar so ga seznanili, da mora zapustiti hotel, kar pa ni hotel storiti. Do kršitelja  je  sprva pristopil varnostnik v hotelu, kateri mu je odredil da odide  z  območja,  kar  pa  ni upošteval. Ob prihodu policistov na kraj je 36-letnik  s  kršitvijo  nadaljeval,  žalil in grozil še policistom. Ker je kljub  ukazom  policistov,  s  kršitvijo  nadaljeval, je bilo zanj odrejeno pridržanje,  izdan  pa  mu je bil plačilni nalog po členih 6/1, 7/2 in 22/1 ZJRM-1 ter 89/1-8 in 89/2-3 ZZasV.

V  Izoli  na  hitri  cesti,  kjer je zoženje ceste je prišlo do kršitve JRM zaradi  vključevanja 44-letnega voznika osebnega avtomobila doma iz Zagorja ob Savi, pred 53-letnega drž. Avstrije z avtodomom. Slednjega je to dejanje tako  zmotilo,  da  je v stoječi koloni pristopil do 44-letnika in ga skozi odprto  okno  udaril,  po tem pa se je usedel nazaj v vozilo ter odpeljal v smeri  Portoroža,  kjer  je bil ustavljen s strani policistov. Kršitelju je bila izrečena globa po členu 6/2 ZJRM-1, ki jo je plačal na kraju.

Policisti  so  ponoči  v  Pradah  zaradi  prekoračitve  hitrosti  v naselju ustavili  59-letnega  drž,  BiH.  Omenjeni  je vozil s hitrostjo 66 km/h. V postopku  je  voznik  kazal znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen  preizkus  alkoholiziranosti,  ki  je  pokazal  0,95 mg/l alkohola. Policisti   so   mu  začasno  odvzeli  vozniško  dovoljenje,  ter  odredili pridržanje,  nakar  so  ga  dopoldan  z  obdolžilnim  predlogom privedli na sodišče.  Zaradi  prekoračitve  hitrosti mu je bila izrečena globa po členu 46/6-1 ZPrCP, ki jo je plačal.

Ob  23.20  uri je bil v Kopru z osebnim avtomobilom ustavljen 52-letni državljan Bolgarije  z  urejenim  statusom  v  Sloveniji.  Policisti  so  mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1.08 mg/l alkohola. Za voznika je bilo odrejeno pridržanje in napisan obdolžilni predlog

25.6.2023:
V  okolici  Izole je neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo, iz katerepa ni uk radel ničesar. Za storilcem policisti še poizvedujejo.

V  Izoli  je  neznani  storilec  poskušal  vlomiti  v  več  sob  namenjenih nastanitvam  gostov.  Storilec je iz neznanega razloga od dejanja odstopil, za nji  pa policisti še poizvedujejo.

Ob  00.41  uri je OKC PU Koper prejel klic občana, ki je povedal, da je pri bencinskem  servisu  OMV  Bivje  v  smeri  proti  Škofijam  voznik osebnega avtomobila  trčil  v prometno signalizacijo, zaradi česar je leta razmetana po  celotnem  vozišču. Prav tako je povedal, da je voznik vozilo ustavil na prehitevalnem  pasu,  ga zaklenil in se peš napotil s kraja nesreče v smeri ceste  med  Vinogradi.  V  omenjeno  prometno  signalizacijo  je  z osebnim avtomobilom  nato  trčila  37-letnica  doma  iz okolice Kopra. Policisti so 49-letnega  voznika  osebnega avtomobila doma iz okolice Kopra izsledili na Cesti  med vinogradi. Slednji je poskušal zbežati s kraja postopka, zato so zoper  njega uporabili prisilna sredstva, prav tako se voznik policistom ni hotel izkazati z osebnimi dokumenti, v postopku pa se je do njih nedostojno vedel  in  jih  žalil.  V  zvezi  prometne nesreče so mu policisti odredili preizkus  alkoholiziranosti, ki ga je odklonil, prav tako mu je bil odrejen strokovni pregled, katerega je prav tako odklonil. Izdan mu je bil plačilni nalog  za  kršitve  po  členih 22/1 in 7/2 ZJRM-1, členu 24/1 ZOIzk-1, zanj sledi  še obdolžilni predlog zaradi neprilagojene hitrosti, zaradi česar je trčil v prometno signalizacijo.

Ob  14.49  uri  je bil OKC PU Koper obveščen o prometni nesreči s telesnimi poškodbami  v  Pobegih.  Policisti  so  ugotovili, da se je 19-letni voznik osebnega  avtomobila  doma  iz okolice Kopra vključeval v promet in izsilil prednost  58-letnemu vozniku motornega kolesa doma iz okolice Kopra, zaradi česar  je  prišlo  do  trčenja  v  katerem  je  bil  motorist  huje telesno poškodovan.  Poškodovani  je  bil  z  reševalnim vozilom odpeljan v bolnico Izola.  Zoper  voznika osebnega avtomobila bodo policisti napisali kazensko ovadbo   zaradi   kaznivega   dejanja   povzročitev   prometne  nesreče  iz malomarnosti.

Ob  20.30 uri je zdravniško pomoč v bolnici Izola iskal udeleženec prometne nesreče,  ki  se  je  pripetila  med  Rižano  in  Črnim Kalom. Policisti so ugotovili,  da  je 36-letni moški iz Kozine vozil osebni avtomobil iz smeri Rižane  proti  Črnemu  Kalu,  kjer  je  prehiteval  37-letnega kolesarja iz Hrastnika  in  pri  tem  z  desnim delom vozila trčil v levi bok kolesarja, zaradi  česar  je  kolesar  padel  in  se  telesno poškodoval. Povzročitelj nesreče   je  poškodovanega  odpeljal  v  bolnico  Izola,  kjer  je  bil  v nadaljevanju oskrbljen. Vozniku osebnega avtomobila je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti,   ki  je  pokazal  0,38  mg/l  alkohola.  V  kolikor  bo ugotovljeno,  da  je  kolesar  utrpel  hude telesne poškodbe bodo policisti zoper  povzročitelja  napisali  kazensko ovadbo, v nasprotnem primeru mu bo izdan plačilni nalog.

Policisti  so  posredovali  v  stanovanju  v Piranu, kjer je JRM doma kršil 34-letni  moški s tem, da je pod vplivom alkohola in psihoaktivnih substanc zmerjal  mamo  in  babico. Ker je kljub posredovanju policistov s kršitvijo nadaljeval, je bilo zanj odrejeno pridržanje, za kršitev pa mu je bil izdan plačilni nalog po členih 6/4-1 in 22/1 ZJRM-1.

26. 6. 2023:
Policisti  so  v Kopru ustavili voznika osebnega avtomobila 28-letnega državljana
Makedonije  z  urejenim  začasnim prebivanjem v Sloveniji. V postopku se je izkazal  z  vozniškim  dovoljenjem  Makedonije,  za  katerega  so policisti ugotovili,  da  je  ponarejen, veljavnega vozniškega dovoljenja pa tujec ne poseduje.  Zoper  njega  bodo  napisali  kazensko ovadbo za kaznivo dejanje ponarejanje listin, prav tako so mu zasegli osebni avtomobil, zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja, zaradi česar bo napisan obdolžilni predlog.

V  Strunjanu  so  policisti ustavili 41-letnega voznika osebnega avtomobila doma  iz  Domžal,  kateremu  so  odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal  0,66  mg/l  alkohola.  Policisti  so voznika pridržali, zanj pa bo napisan obdolžilni predlog.

Sorodni članki