Kronika 26.01.2017

Popoldan sta v Spodnjih Škofijah prijavitelja in njegovega psa napadla sosedova psa, ki nista bila privezana in sta pritekla z dvorišča. Lastniku psov so policisti zaradi kršitve zakona ZZZiv (ker ni pravilno zavaroval živali) izdali plačilni nalog.

Ob 17.56 so nas delavci DARSa obvestili, da imajo pred predorom Dekani, smer Ljubljana, sproženo višinsko kontrolo za tovorno vozilo. Policisti so na kraju ugotovili, da je zaradi previsoko naloženega tovora pred predorom ostal voznik tovornega vozila s priklopnikom, 70-letni državljan Poljske. Na tovornem vozilu je prevažal avtomobile, od katerih je bil eden previsoko naložen. Na kraj so prišli delavci, ki so avto razložili, do takrat pa je DARS zavaroval kraj. Vozniku je bila izrečena globa.

Ob 18.27 se je ponovilo podobno obvestilo. DARS je ponovno zaprl tunel Dekani zaradi previsokega vozila za prevoz vozil, zaradi česar se je sprožila višinska kontrola. Tokrat je bil kršitelj 60-letni državljan Hrvaške, ki je vozil tovorno vozilo. Izdan mu je bil plačilni nalog.

V Kubedu je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo, kjer je lastnici ukradel manjši LCD televizor in verižico.

Sorodni članki