Kronika: 24.03.2023

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 51 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 150 klicev. Obravnavali so 3 prometne nesreče z materialno škodo in 1 s hujšimi poškodbami, zasegli so  1 vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 4 vlome in 4 tatvine, zaradi kršitev javnega reda so bile 3 intervencije. Policisti  so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjih 24ih urah obravnavali 18 nezakonitih prehodov državne meje.

V  Portorožu  so  vlomili  v parkiran osebni avtomobil. Lastniku so ukradli kovček  z  oblačili  in  trojna  sončna  očala  ter  ga s tem oškodovali za približno 700 evrov.

Ob  16.40 smo bili obveščeni o prometni nesreči v Kopru. 45-letnemu vozniku mopeda  je  za enkrat neznani voznik osebnega avtomobila (po prvih podatkih gre  za  R  Clio,  srebrne barve) odvzel prednost in trčil vanj, zatem pa s kraja   odpeljal.   Voznik   mopeda   se   je   huje  poškodoval,  preizkus alkoholiziranosti  mu  je  pokazal  0,40  mg/l.  Sledi  mu  plačilni nalog. Policisti  pa  iščejo  povzročitelja  prometne nesreče, ki mu po izsleditvi sledi kazenska ovadba za povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti in za zapustitev poškodovanega.

Sorodni članki