Kronika: 23.06.2023

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24-ih urah intervenirali v 85 primerih in na številko 113 prejeli skupno 278 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči v katerih sta bili dve osebi huje telesno poškodovani, dve prometni nesreči v katerih sta bili dve osebi lažje telesno poškodovani, 10 prometnih nesreč z materialno škodo in zasegli dve vozili. S področja kriminalitete so obravnavali en vlom, zatajitev in tri tatvine. Zaradi kršitev javnega reda so policisti posredovali 12-krat. Policisti  so na območju Policijske uprave Koper obravnavali 37 nezakonitih prehodov državne meje.

V  Izoli  je  neznani storilec vlomil v prostore lokala in iz njega ukradel sef  z  gotovino – dnevni izkupiček in nekaj alkoholne pijače. Za storilcem policisti še poizvedujejo.

Policisti  bodo  kazensko  ovadili  24-letnega  drž.  Italije,  ker  si  je prilastil  vozilo Mercedes-benz V220 kovinsko sive barve reg. št. KPAR-990, katerega je najel in ga v pogodbenem roku ni vrnil lastniku.

V Kopru je varnostnica v eni od trgovin zadržala 41-letnega moškega doma iz Ljubljane,  kateri  je  izvršil  tatvino  prehrambenih artiklov v vrednosti dobrih 219 eur. Policisti bodo zoper storilca napisali kazensko ovadbo.

Ob  14:58  se  je  v  Kopru  na Kraljevi ulici pripetila prometna nesreča v kateri  je bila ena oseba huje telesno poškodovana. Policisti so ugotovili, da  je  42-letni  voznik  osebnega avtomobila, drž. BiH zapeljal vzvratno s parkirišča  na cesto in odvzel prednost 45-letnemu motoristu doma iz Kopra, ki  je  pripeljal  po  klancu  navzgor po Kraljevi ulici iz smeri Erjavčeve ulice.  Motorist  je  zaradi manevra voznika osebnega avtomobila zaviral in padel  po  tleh  nato  pa  drsal  po  tleh  in  trčil v zadnji del osebnega avtomobila. V nesreči je bil 45-letnik huje telesno poškodovan policisti pa so  ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu motorno kolo zasegli. Zoper voznika osebnega avtomobila bo napisana kazenska ovadba za  kaznivo  dejanje  Povzročitev  prometne  nesreče iz malomarnosti, zoper voznika motornega kolesa pa bo napisan obdolžilni predlog.

Ob 17.04 uri se je na Cesti na Markovec pripetila prometna nesreča v kateri je  bil  sam  udeležen  39-letni  voznik mopeda, doma iz Kopra, ki je bil v nesreči  huje  telesno  poškodovan. Omenjeni je trčil v prometni znak in je bil  odpeljan  v  bolnico Izola. Za voznika so policisti odredili strokovni pregled,  glede  na  rezultat  analize  pa bodo uvedli ustrezen postopek po prekrških.

V  Kopru  so  policisti  ustavili  48-letnega voznika mopeda doma iz Kopra, kateremu  je  bil odrejen hitri test na droge, ki je bil pozitiven. Vozniku so  odredili  strokovni  pregled, ki ga je odklonil. Policisti so ugotovili tudi,  da je veljavnost prometnega dovoljenja potekla leta 2022, zato mu je bila  reg. tablica zasežena. Za voznika je bilo odrejeno pridržanjem, zoper njega pa bo napisan obdolžilni predlog.

V  Strunjanu  so  policisti ustavili 19-letnega voznika osebnega avtomobila doma  iz  Izole,  kateremu  je  bil  odrejen hitri test na droge, ki je bil pozitiven.  Vozniku  so  odredili  strokovni pregled, ki ga je odklonil. Za voznika  je bilo odrejeno pridržanjem, zoper njega pa bo napisan obdolžilni predlog.

Policisti  so  v  Izoli  17-letniku  zasegli moped, ker je bilo na izrednem tehničnem    pregledu    ugotovljeno,   da   presega   največjo   dovoljeno konstrukcijsko hitrost. Zoper njega bo napisan obdolžilni predlog.

Sorodni članki