Izžrebani pari Prve lige Telemach 2023/24

V Nacionalnem nogometnem centru Brdo, na sedežu Nogometne zveze Slovenije, so izžrebali pare Prve lige Telemach za sezono 2023/24, ki se s tekmami prvega kroga pričenja 22. julija.

Nogometaši ljubljanske Olimpije, ki branijo naslov državnih prvakov, bodo v prvem krogu gostovali v Kopru. Drugo mesto so v prejšnji sezoni državnega prvenstva zasedli Celjani, tudi podprvaki pa bodo uvodoma gostje. Grofje se odpravljajo v Kidričevo, k Aluminiju, ki se je po enoletnem igranju v 2. SNL v Prvo ligo Telemach vrnil po tem, ko je v dodatnih kvalifikacijah premagal Gorico.

Mariborčani se po osvojenem tretjem mestu v novo sezono podajajo z jasnim ciljem, v prvem krogu državnega prvenstva pa bodo zaradi zasedenosti Ljudskega vrta gostovali. Vijoličasti bodo sezono Prve lige Telemach odprli s tekmo ob Kamniški Bistrici, ob kateri se bodo pomerili z Radomljami.

Soboška Mura se bo v prvem krogu sezone 2023/24 v Fazaneriji udarila z Domžalami, ki so v prejšnji sezoni dobili izenačen spopad za zadnjo evropsko vozovnico. O četrtem mestu so naposled odločali zadetki na medsebojnih tekmah.

Rogaška, ki se je med prvoligaše prebila z osvojenim prvim mestom v 2. SNL, bo zaradi prenove stadiona v Rogaški Slatini gostovala tako v prvem kot tudi drugem krogu. Slatinčani bodo krstno prvoligaško preizkušnjo odigrali v Šiški, nasproti jim bodo stali nogometaši Brava.

Sorodni članki