Kronika: 23.02.2024

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 42 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 112 klicev. Obravnavali so 3 prometne nesreče z materialno škodo in 1 z lažjimi telesnimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali 3 vlome, 3 tatvine, ter po 1 kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari, ponarejanje in povzročitev splošne nevarnosti. Zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v 3 primerih.

Na območju Policijske uprave Koper so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 7 nezakonitih prehodov državne meje.

Preko noči je nekdo v Pradah skozi okno vlomil v hišo last 67-letnega moškega, vendar iz notranjosti ni ničesar odtujil. Sledi kazenska ovadba.

V Izoli je nekdo preko noči poškodoval dve parkirani vozili. Obe vozili sta last podjetja. Na enem vozilu je predrl 4, na drugem pa 3 pnevmatike.

V zadnjem tednu je nekdo v Hrastovljah skozi okno poskušal vlomiti v hišo, last 35-letnega moškega. Sledi kazenska ovadba.

V Portorožu so ob 2.35 ustavili 20-letnega voznika začetnika iz Kopra, ki je vozil osebno vozilo. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,35 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, zanj bo podan obdolžilni predlog.

V Dekanih je nekaj pred 23. uro zaradi odvrženega gorečega predmeta zagorel zabojnik za smeti. Požar so pogasili gasilci. Na bližnjem objektu last Krajevne skupnosti Dekani je zaradi požara nastala materialna škoda v višini 3000 eurov. Sledi kazenska ovadba za povzročitev splošne nevarnosti.

Sorodni članki