Kronika: 22.12.2017

V Brezovici je nekdo iz parkiranega in oklenjenega avtomobila ukradel denarnico z dokumenti. V denarnici je oškodovanec imel 90 evrov, vozniško dovoljenje, osebno izkaznico, kartico ZZZS in bančno kartico. Oškodovan je za približno 200 evrov.

Ob 19.40 so policisti pred Ankaranom ustavili motorista, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Pri zaustavitvi je domačin poskušal obvoziti policiste po desni strani, pri tem pa je z motorjem Piaggio Runner podrsal zadnjo desno luč in platišče službenega vozila. Vozilo so mu zasegli, sledi mu plačilni nalog (po 37/5-2 ZPrCP) in obdolžilni predlog.

Nekaj minut čez polnoč nas je poklical moški iz Kort. Povedal je, da je z motorjem na cesti Korte – Medoši, kjer so ga pretepli in se odpeljali z osebnim avtomobilom. Policisti so na kraju zbrali obvestila in ugotovili, da ima kolo s pomožnim motorjem stare poškodbe, nove niso vidne. Voznika so preizkusili z alkotestom, ki je pokazal rezultat 0,90 mg/l, zato so mu izdali plačilni nalog zaradi vožnje z neregistriranim mopedom in pod vplivom alkohola. Glede pretepa se še zbirajo informacije.

Ob 2.30 pa so v Izoli ustavili 37-letnega voznika, ki je napihal 0,73 mg/l, prav tako nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozilo pa ni registrirano in zavarovano. Osebni avto so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Sorodni članki