Kronika: 21.12.2017

Ob 10.55 je na PP Koper občan prinesel pošiljko, ki so jo domov dobili iz tujine, vendar od nepoznanega pošiljatelja. Pošiljka se mu je zdela sumljiva, v njej pa naj bi bil prah. Policisti so takoj pričeli postopati
po dogovorjenem protokolu. prostor je bil zavarovan in zaprt, pošiljka pa odnešena pred objekt in  zavarovana. Tako občan kot tudi dva policista, ki sta prišla v stik s pošiljko oziroma njeno vsebino, so bili v karanteni, vse do 14. ure, ko so preliminarni tesni pokazali, da ne gre za snov, s katero bi se lahko okužili z vdihavanjem. Zatem so pošiljko odpeljali v Ljubljana na Inštitut za mikrobiologijo in  imunologijo, od koder so nam ob 16.20 uri sporočili, da snov ni nevarna za življenje ali zdravje ljudi.

V Senožečah je nekdo vlomil v starejšo nenaseljeno hišo oziroma gospodarsko poslopje. Pripravil si je sicer več kosov orodja (električnega in ročnega) z namenom odtujitve, vendar je iz hiše odnesel le eno motorno žago znamke Stihl. Lastnik je oškodovan za 150 evrov.

Ob 20.47 smo dobili obvestilo, da je v Šalari slišati več pokov. Policisti so na kraju ugotovili, da sta na igrišču dva fanta. 19-letniku so zasegli štartno pištolo, sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 23.15 uri so policisti na cesti proti MP Starod, pri odcepu za Mune, ustavili romunski tovornjak (3,5t), ki ga je vozil 26-letni državljan Romunije. Policist je posumil, da je vozilo pretežko, zato so ga odpeljali na MP Starod na tehtanje. Tam so ugotovili, da je vozilo za 50 % pretežko in voznika kaznovali s 900 evri globe, pravno osebo pa s 3000 evri. V postopku je voznik policistu ponudil 300 evrov podkupnine, če bi prekršek zamolčal. Policist ga je zavrnil, Romun pa je vztrajal, mu večkrat ponudil denar in mu ga na koncu tudi fizično izročil. Denar so mu zasegli, voznika pa pridržali. Sledi mu kazenska ovadba za kaznivo dejanje dajanja podkupnine (člen 262/1 KZ-1).

V Portorožu so policisti nekaj minut čez polnoč zasegli osebni avto 21-letnemu vozniku, ki nima opravljenega vozniškega izpita za “B” kategorijo. Na mejnem prehodu Sečovlje pa so zasegli vozilo 21-letnemu vozniku, ki mu je vozniško dovoljenje preteklo. Ob 3.30 so pred Žusterno zasegli vozilo tudi 56-letnemu vozniku, ki nima vozniškega dovoljenja, alkotest pa mu je pokazal 0,58. Vsem trem sledi obdolžilni predlog.

Ponoči so vlomili v gostinski lokal v Kopru, v ribarnico v Kopru, v bar in v avtomat pred enim od koprskih lokalov. Policisti opravljajo oglede in zbirajo informacije.

Sorodni članki