Kronika: 22.05.2023

Policisti  Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 161 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 609 klicev. Obravnavali  so  20  prometnih  nesreč  z  materialno  škodo,  5  z lažjimi poškodbami  in  danes zjutraj 1 s hudimi telesnimi poškodbami. Zasegli so 3 vozila.  S  področja  kriminalitete  so  obravnavali  7  tatvin, 3 vlome, 2 kaznivi dejanji poškodovanja tuje stvari ter nasilje v družini. Zaradi  kršitve  javnega reda so intervenirali v 12 primerih (4x v zasebnih prostorih in 8x na javnih krajih). Na  območju  PU  Koper  so  policisti  v  zadnjem  vikendu  obravnavali  56 nezakonitih prehodov državne meje.

Petek, 19. 5. 2023

Malo  po  6.  uri  so  izolski policisti ustavili 47-letno žensko, ki ji je alkotest  pokazal rezultat 0,76 mg/l. Nato so ustavili še 19-letnika (mladi voznik),  ki  mu  je  alkotest pokazal rezultat 0,28 mg/l, hkrati pa je bil pozitiven  še  na  hitri  test za ugotavljanje simptomov vožnje pod vplivom mamil  ter  odklonil strokovni pregled. Obema so policisti odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in zoper njiju napisali obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Brez  vozniškega dovoljenja in veljavne registracije je z mopedom po obalni cesti  med  Izolo  in  Koprom  vozil  tudi  46-letni moški. Moped mu je bil zasežen, zoper voznika pa bo podan obdolžilni predlog.

Ob  15.39  je 56-letni moški v Piranu kričal in žalil več oseb. Na kraju so posredovali piranski policisti, ki so moškemu izdali plačilni nalog.

Sobota, 20. 5. 2023

Ob  2.31 so koprski policisti zaradi hrupa posredovali na Kidričevi cesti v Kopru.  Ugotovljeno  je  bil,  da je 19-letni moški kršil določila Zakona v varstvu javnega reda in miru, zato mu je bil izdan plačilni nalog.

Koprski prometni policisti so ob 5.uri na hitri cesti nad Jagodjem ustavili 19-letnega voznika začetnika, ki mu je alkotest pokazal rezultat 0,44 mg/l. Policisti  so moškemu začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Sledi obdolžilni predlog.

Ob  7.39  so  policisti  posredovali  na vlaku, kjer je javni red in mir, v vinjenem  stanju  kršil  58-letni  moški.  Ker se ni umiril in ni upošteval zakonitih  ukazov policistov, so zoper njega uporabili prisilna sredstva in mu odredili pridržanje. Moškemu je bil zaradi kršitev izdan plačilni nalog.

V  Babičih  so  policisti  ob  17.45  ustavili  78-letno  voznico  osebnega avtomobila,  ki  ji  je  alkotest  pokazal  rezultat  0,93 mg/l. Voznici so policisti  prepovedali  nadaljnjo  vožnjo  in  zoper  njo podali obdolžilni predlog.

Ob  20.54  so koprski prometni policisti v Izoli ustavili 47-letno voznico, ki  ji  je alkotest pokazal rezultat 1,11 mg/l. Voznici so odvzeli vozniško dovoljenje in ji prepovedali nadaljnjo vožnjo. Sledi obdolžilni predlog.

Nedelja, 21. 5 2023

Ob  2.22  so  policisti  v  Piranu,  mladoletniku  zasegli  manjšo količino prepovedane droge konoplja. Zoper njega bo uveden hitri postopek.

Ob  4.35  po  policisti  v  Luciji ustavili 25-letnega moškega, ki je mladi voznik  in  mu  je  alkotest  pokazal  rezultat 0,56 mg/l, hkrati pa je bil pozitiven  še  na  hitri  test za ugotavljanje simptomov vožnje pod vplivom mamil.  Odrejen  strokovni pregled je voznik odklonil, zato so mu policisti odvzeli vozniško in mu odredili pridržanje. Sledi obdolžilni predlog.

Med  Kastelcem  in  Petrinjami  so  prometni  policisti  ob  15.10 ustavili 24-letnega  motorista,  ki  je  vozil s hitrostjo 189 km/h. Motorno kolo je bilo  moškemu  zaseženo,  začasno  pa  mu  je  bilo  odvzeto  tudi vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog.

Neznani  storilec  je  tekom  dneva  vlomil v eno od počitniških prikolic v Avtokampu  Lucija  in od tam odtujil denar in prenosni računalnik. Škode je za 1.500 evrov. Policisti so opravili ogled, sledi kazenska ovadba.

Ob 23. uri so policisti v okolici Kopra obravnavali kaznivo dejanje nasilja v družini. Nasilnemu moškemu je bila izrečena prepoved približevanja, zoper njega pa bo podana tudi kazenska ovadba.

Ponedeljek, 22. 5. 2023

Ob  5.  uri  se je zgodila nesreča na hitri cesti  pri  Škofijah. Policisti so z ogledom kraja nesreče ugotovili, da je 31-letni  voznik osebnega avtomobila, zaradi neprilagojene hitrosti trčil v pokončno zaporo, nato pa še v tovorno prikolico DARS. V prometni nesreči se je  voznik  hudo  telesno  poškodoval,  odpeljan  je  bil  na zdravljenje v bolnišnico.  Po  končani  preiskavi  bodo  policisti  zoper  njega ustrezno ukrepali.

Sorodni članki