Kronika: 21.02.2023

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 39 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 167 klicev. Obravnavali so  11  prometnih  nesreč  z  materialno škodo, s področja kriminalitete so obravnavali 4 tatvine, zaradi kršitev javnega reda so bile 4 intervencije. Policisti  so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjih 24ih urah obravnavali 31 nezakonitih prehodov državne meje.

Popoldan  je  v  Piranu  domačin  pristopil  do  oškodovanke  in  jo pričel pretepati,  pri  tem  jo je poškodoval. Ko je uspela pobegniti, je tekel za njo in jo ponovno pričel brcati. Za 46-letnega nasilneža bo podana kazenska ovadba.

V  enem od lokalov v Kopru je 37-letnik zahteval alkoholno pijačo, ki mu jo niso  želeli  postreči,  saj je bil vidno pod vplivom alkohola. Kršitelj je pričel  kričati  na  zaposlenega,  ga prijel za vrat in odrinil. Ob prihodu policistov na kraj ni prenehal s kršitvami, zato so mu odredili pridržanje. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Ob  22.50 so v Kopru ustavili 46-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je v  postopku  odklonil  preizkus alkoholiziranosti, zato mu je bilo odrejeno pridržanje,  čemur se je pasivno uprl. Sledi obdolžilni predlog in plačilni nalog zaradi kršitve ZJRM-1.

Sorodni članki