Kronika: 20.04.2023

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24-ih urah intervenirali v 65 primerih in na številko 113 prejeli skupno 225 klicev. Obravnavali so eno prometno nesrečo v kateri sta bili ena oseba huje in ena oseba lažje telesno poškodovani ter 16 prometnih nesreč z materialno škodo. S področja kriminalitete so obravnavali dva vloma, ter po eno tatvino in kršitev nedotakljivosti stanovanja. Zaradi kršitev javnega reda so policisti posredovali 11-krat.

V  Kopru  je  bil  v  trgovini  z  mešanim  blagom pri tatvini prehrambenih artiklov  v  skupni  vrednosti  12,82  eur s strani varnostne službe prijet 47-letni moški, doma iz Izole. Policisti so moškega zaslišali in bodo zoper njega napisali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje tatvine.

Ob  22.50  uri je bil OKC PU Koper obveščen o prometni nesreči na Cesti med vinogradi  v Bertokih. Policisti so ugotovili, da je v nesreči udeležen sam 59-letni   voznik   mopeda   doma   iz  okolice  Kopra,  kateri  je  zaradi neprilagojene hitrosti izgubil ravnotežje in padel po vozišču. Z reševalnim vozilom  je  bil  odpeljan  na  pregled  v  bolnico  Izola,  kjer  je  bilo ugotovljeno,   da   ni   poškodovan.  Policisti  so  mu  odredili  preizkus alkoholiziranosti,  ki  je  pokazal 1,31 mg/l alkohola, zanj pa so odredili pridržanje  po  24/1  členu ZPrCP. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog po čl. 105/4-4, 45/6 ZPrCP, 7/2 in 22/1 ZJRM-1, ter 25/6 ZMV in 46/1 ZVOZ.

V  Seči  je  bil  ob  00.25  uri  ustavljen  30-letni voznik mopeda doma iz Ljubljane.  Policisti  so  mu  odredili  preizkus  alkoholiziranosti, ki je pokazal  0,74mg/l  alkohola.  V  postopku so ugotovili tudi, da ne poseduje vozniškega  dovoljenja,  zato  so  mu moped zasegli. Zoper njega bo napisan obdolžilni predlog.

Sorodni članki