Kronika: 19.10.2022

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 59 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 138 klicev. Obravnavali so  14  prometnih  nesreč  z  materialno  škodo  in 3 z lažjimi poškodbami, zasegli  so  1  vozilo.  S področja kriminalitete so obravnavali 3 tatvine, zaradi kršitev javnega reda sta bili 2 intervenciji. Policisti  so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjih 24ih urah obravnavali 69 ilegalnih prehodov državne meje.

Dopoldan  so v Luciji zasegli moped 82-letniku, ki mu je potekla veljavnost vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

V  Luciji  so  odkrili  zapuščen  in zaklenjen osebni avtomobil Audi A1. Po preverjanju  je  bilo ugotovljeno, da je bil ukraden v Nemčiji. Postopki še potekajo.

Ob  15.20 je bila prometna nesreča na hitri cesti pri Bertokih. Na kraju je bilo  ugotovljeno,  da  je 63-letnik z osebnim avtomobilom zaradi prekratke varnostne  razdalje  trčil  v  vozilo  pred  njim, ki ga je vozila 37-letna voznica. Oba voznika sta se pri trčenju lažje poškodovala, povzročitelju je bil izdan plačilni nalog. Promet je ponovno stekel ob 16.40 uri.

Ob 15.55 je 72-letna voznica kolesa z motorjem v krožišču izsilila prednost 21-letni  voznici  osebnega  avtomobila  in trčila vanjo. Voznica mopeda je padla  in  se  poškodovala  (zlom  goleni),  reševalci so jo odpeljali v SB Izola, policisti pa so ji izdali plačilni nalog.

V  Kopru  je  nekdo ukradel nezaklenjeno treking kolo KTM črno-rdeče barve, brez blatnikov, vredno 300 evrov.

Sorodni članki