Kronika 18.09.2017

16. 9.

Ob 4.47 smo dobili obvestilo, da se je v enem od lokalov v Divači steplo več oseb. Policisti so na kraju ugotovili, da je 29-letni domačin razbijal po zaklenjenih vratih lokala in od natakarice zahteval pijačo, ki mu je niso hoteli postreči. Na terasi je bila skupina mladih iz Divače, ki so ga pričeli miriti, saj je kričal, da bo vse pobil, razmetavati pa je pričel tudi mize in stol. Med njimi je prišlo tudi do prerivanja, pri čemer je eden od njih padel na mizo in jo zlomil. Nasilnež je zatem fizično napadel tudi najemnico lokala in jo odrinil, da je padla. Policisti so mu izdali plačilni nalog (po čl. 6/2 ZJRM).

Ob 10.44 se je zgodila prometna nesreča pri Strunjanu. Povzročil jo je 39-letni voznik avtobusa iz Izole, ki je trčil v pred njim stoječi osebni avto, v katerem je bil 23-letni voznik iz Žalca, tega pa je odbilo naprej v osebni avto s 44-letnim voznikom iz Ljubljane. V nesreči ni bil nihče poškodovan. Za ugotovitev točnega vzroka je bil odrejen izrdeni tehnični pregled avtobusa.

Ob 11.27 je bila na Valeti (Portorož) manjša prometna nesreča, vendar se udeleženci niso mogli dogovoriti o krivdi. Policisti so ugotovili, da je 26-letni Pirančan z osebnim avtomobilom peljal od Strunjana proti Valeti, kjer je zaradi prekratke varnostne razdalje, trčil v pred seboj pravilno zaustavljen osebni avtomobil, katerega je vozil 44-letni Portorožan. Pirančanu, ki v postopku kazal očitne znake alkoholiziranosti, je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,73 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog po 44/5 ZPrCP in 105/5-4 ZPrCP.

V vasi pri Ilirski Bistrici so vlomili v stanovanjsko hišo, kjer so lastnikom ukradli sef z zlatnino. Škode je za 8000 evrov.

Ob 21.56 smo prejeli klic, da je na hitri cesti pred predorom Škofije (smer proti Italiji) pešec. Policistii so čez nekaj minut našli 39-letnega pešca, ga oglobili in odstranili s hitre ceste.

Ob 23.12 je prišel na PP Piran donmačin in povedal, da je vozil od Seče proti Luciji, ko je pred postavljenimi ovirami po levi strani pripeljal voznik osebnega avtomobila, in sicer tako, da se je moral na svojem voznem pasu popolnoma ustaviti, sicer bi prišlo do čelnega trčenja. Policisiti so glede na pridobljene podatke izsledili vozilo in ugotovili, da ga vozi voznik z Goriškega. Alkotest mu je pokazal 0.79 mg/l. Zatem se je za volan vsedla sopotnica z Ajdovščine, kateri so prav tako odredi preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 1.08 mg/l. Oba so pridržali, sledi jima obdolžilni predlog.

Ob 23.18 smo bili obveščeni, da so trije moški vlomili v stanovanjsko hišo v Kopru, kjer so 43-letnega lastnika pošpricali s solzilcem, udarili v obraz, ga prevrnili na tla in mu iz žepa odvzeli 600 evrov. Pretepeni je bil lažje poškodovan. Zatem so se vsi trije, zaenkrat neznani moški, odpeljali. Policisti intenzivno zbirajo obvestila.

17. 9.

Ponoči je nekdo vlomil v lokal v centru Kopra in uradel menjalni denar.

Ob 15.27 je bila na cesti Dragonja – Sečovlje prometna nesreča z udeležbo treh vozil. 27-letna voznica s Šmarij je vozila od Sečovelj proti Dragonji in na ravnem delu ceste prehitevala voznika osebnega avtomobila, 80-letnega državljana Italije. V tem času je z nasprotne smeri pravilno pripeljal 59-letni Koprčan z osebnim avtom. Da bi preprečila trčenje je voznica zapeljala z levega na desni prometni pas in z desno bočno stranjo oplazila levo prednjo bočno stran vozila državljana Italije. Po trčenju je njeno
vozilo zasukalo za 180 stopinj, nakar je zapeljala v desno v kanal. Voznica in njena sopotnica sta se v nesreči lažje poškodovali. Povzročiteljici izdan plačilni nalog zaradi prehitevanja v škarje. Promet je ponovno stekel normalno ob 17.15 uri.

V Dobravi pri Izoli je nekdo iz odlenjene garaže pri hiši odnesel je pet steklenic žganih pijač in vrtalnik Makita. Škode je za 300 evrov.

Sorodni članki